Un senator PNL se declară „şocat de defetismul” lui Crin Antonescu. „Toţi bocesc ca la înmormântare prin filiale, după ruperea USL. Mulţi vorbesc despre un congres extraordinar”

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea se declară “şocat” de defetismul liderilor partidului, în frunte cu preşedintele Crin Antonescu, şi de faptul că mulţi primari şi preşedinţi liberali de consilii judeţene sunt demoralizaţi şi “se simt ca şi căţelul înţărcat” după ruperea USL. “Sunt şocat de defetismul liderilor noştri de partid, văd că mulţi din partid sunt demoralizaţi. M-a şocat declaraţia făcută de Crin Antonescu la Vâlcea, că noi, liberalii, «nu putem rivaliza cu acest aparat uriaş pe care îl are PSD». Ei, bine, nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu vreau să aud asta din gura celui care este preşedintele meu de partid, cel care va fi, în câteva luni, preşedintele României. (…) După ruperea USL, «aparatul» PNL este demoralizat şi mulţi preferă să creadă propaganda pesedistă. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene se simt ca şi căţelul înţărcat. Sunt frustraţi că au fost scoşi de la guvernare, că au rămas fără bani, că nu mai sunt puternici, că sunt ai nimănui. Toţi bocesc ca la înmormântare, prin filiale”, a arătat senatorul Cristian Bodea într-o “scrisoare deschisă către liberali” şi pe care a prezentat-o  într-o conferinţă de presă, scrie Gandul.info.

pontaantonescuBodea a spus că, oricum, PSD se pregătea să excludă PNL de la guvernare după alegerile europarlamentare şi premierul Victor Ponta şi miniştrii săi nu alocau fonduri pentru primăriile şi consiliile judeţene conduse de liberali.

“Care guvernare, oameni buni? Ce banii naibii v-au trimis Ponta şi Chiţoiu la bugete? Ce banii naibii v-a trimis Dragnea pe PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – n.r)? Mărunţişuri. Bani de doi bani! (…) Aşa greu e de înţeles că Guvernul Ponta a fost, este şi va fi falit? Şi că premierul ăsta guraliv nu are nicio idee decentă pentru a produce mai mulţi bani, în afară de mulgerea poporului prin taxe? Treziţi-vă, s-a dus baba cu colacii guvernamentali!”, a spus senatorul liberal.

Bodea a afirmat că, în acest context, “pe fondul acestei demobilizări a armatei liberale”, unii dintre colegii săi vorbesc despre organizarea unui Congres extraordinar al partidului, pentru schimbarea lui Crin Antonescu, ceea ce, în opinia sa, ar fi total greşit.

“Este exact propaganda PSD: «Iaca ţapul ispăşitor, hai să-l mazilim pe Crin! Răzbunare şi vrem iar la guvernare!». Bine, deştepţilor, şi pe cine veţi pune în locul lui, în mijlocul lui august? Dar să îmi iasă preşedinte de ţară, nu să mă ducă iar slugă la Ponta! (…) Chiţoiu, Stroe, Tăriceanu? Da, dacă vă e drag ciolanul şi dacă vă mai încredeţi în trădători!”, a spus Bodea.

În opinia acestuia, liberalii ar trebui “ori să lupte până la capăt, ori să renunţe la politică”.

“Socialismul cultivă un stat de asistaţi, un cetăţean cerşetor, pe când liberalii trebuie să cultive un stat de întreprinzători, un cetăţean cu iniţiativă, care nu se dă bătut. Or, noi ce facem acum? De ce vorbim de demisie dacă nu facem 20% la europarlamentare, de ce vorbim că nu putem rivaliza cu aparatul PSD? Noi putem fi principalul partid al României, nu să ne mai raportăm la 20% şi să fim mulţumiţi că ne ia cineva la guvernare ca pe UDMR! Trebuie să pornim din start cu un target de 30%, să vorbim de preşedintele nostru şi de un comisar european liberal, pentru că PNL trebuie să dea un comisar european şi un preşedinte de ţară. Aşa trebuie să se poarte PNL dacă vrea să fie un partid mare, nu o adunătură de smiorcăiţi şi de şmecheraşi”, a adăugat senatorul Cristian Bodea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.