Connect with us

INDIA

Uniunea Europeană și India au convenit instituirea unui dialog la nivel înalt privind comerțul și investițiile. Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen: Dorim un acord de liber schimb ambițios

Published

on

©European Commission/ Facebook

Uniunea Europeană și India au convenit să aprofundeze legăturile comerciale, cele două părți fiind de acord să înființeze un dialog la nivel înalt privind comerțul și investițiile, informează Deutsche Welle.

”Dialogul la nivel înalt va avea drept scop cultivarea progresului privind acordurile comerciale și de investiții, abordarea disensiunilor comerciale și îmbunătățirea condițiilor pentru investitori”, este precizat în cadrul unor declarații comune în urma summitului UE-India, în contextul în care cele două părți reprezintă unele dintre cele mai mari economii și piete din lume, aproximativ 6.000 de companii europene operând în India.

”Uniunea Europeană și India sunt cele mai mari democrații din lume. Trebuie să colaborăm și mai strâns pentru a promova și proteja interesele noastre comune, fundamentate pe multilateralism, stat de drept și respectarea drepturilor omului”, a precizat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul conferinței comune cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

”Dorim un acord de liber schimb ambițios, nu suntem acolo încă, dar prin acest dialog la nivel înalt privind comerțul și investițiile sperăm să avansăm lucrurile și să promovăm obiectivul nostru comun de a avansa către un acord de liber schimb. Acesta trebuie să cuprindă solicitările noastre clasice privind accesul la piață și achiziții publice, dar și aspectele referitoare la dezvoltarea durabilă”, a completat oficialul european.

Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial al Indiei, cu tranzacții bidirecționale în valoare totală de 115,6 miliarde de dolari (101,3 miliarde de euro) în perioada 2018-2019.

Discuțiile de miercuri, desfășurate în format de videoconferință, au vizat și chestiunile privind cooperarea în domeniul apărării, dar și combaterea pandemiei de coronavirus.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

INDIA

Summitul Uniunea Europeană-India, care urma să aibă loc la Bruxelles la 13 martie, a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Published

on

Uniunea Europeană și India au decis să amâne summitul comun care urma să aibă loc la 13 martie la Bruxelles, ca urmare a epidemiei de coronavirus, potrivit AFP, citat de Agerpres.

”În urma recomandării autorităţilor sanitare de a nu călători între regiuni, cele două părţi au convenit că ar fi oportun să amâne summitul pentru o dată ce va fi convenită de comun acord”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE indian, Raveesh Kumar.

Până în prezent, în India au fost confirmate 30 de cazuri infectate cu coronavirus, dintre care jumătate sunt turiști italieni.

Guvernul din New Delhi a anunțat joi că va închide școlile primare din capitala indiană până la 31 martie, ca formă de prevenție a răspândirii virusului.

Ca măsuri suplimentare, India a suspendat acordarea vizelor pentru persoanele care vin din China, Coreea de Sud, Italia, Iran și Japonia, țările cele mai afectare de epidemia de coronavirus.

Epidemia de coronavirus a provocat peste 3.200 de decese, cele mai multe victime fiind din China. Actualmente, peste 92.000 de persoane sunt infectate, virusul fiind prezent în peste 70 de țări și teritorii.

Continue Reading

CHINA

Sancțiuni americane. Mike Pompeo a anunțat care sunt cele opt state care vor putea cumpăra în continuare petrol iranian. Care sunt acestea

Published

on

Statele Unite au autorizat opt state, printre care China, India, Japonia, Coreea de Sud și Italia să continue achizișionarea temporară de petrol iranian, a precizat luni șeful diplomației americane Mike Pompeo, în contextul în care Washingtonul a reintrodus luni sancțiunile împotriva sectoarelor petrolier și financiar ale Iranului ce fuseseră ridicate de către fostul președinte Barack Obama, anunță AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Foto: Secretary Pompeo/ Twitter

Celelalte stat care beneficiază de o exceptare timp de șase luni sunt Grecia, Turcia și Taiwanul, a precizat înaltul oficial american, promițând o presiune ”neobosită” până când regimul iranian își va schimba la ”180 de grade” comportamentul destabilizator în Orientul Mijlociu.

”Dacă încearcă să ocolească sancţiunile noastre, vom continua să luăm măsuri pentru a le perturba activitatea. Presiunea maximă venită din partea Statelor Unite va creşte de acum, companiile din întreaga lume trebuie să înţeleagă că vom aplica strict sancţiunile”, a declarat la rândul său ministrul american al finanţelor, Steven Mnuchin, la o conferinţă de presă.

Uniunea Europeană, Franța, Germania și Marea Britanie au declarat vineri, într-un comunicat de presă comun, că regretă decizia Washingtonului de a reimpune sancțiuni asupra Iranului.

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a anunțat că statul său va continua să vândă petrol și va încălca sancțiunile reinstituite de Statele Unite pentru sectorul energetic și bancar.

Administraţia Trump a reinstituit toate sancţiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul cât şi ţările care aveau relaţii comerciale cu această ţară. Sancţiunile vizează exporturile de petrol, transportul şi băncile, sectoare esenţiale ale economiei iraniene.

Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, ele respectând în continuare tratatul şi informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerţul cu Iranul şi să evite sancţiunile Statelor Unite.

Continue Reading

INDIA

Președintele Franței Emmanuel Macron și premierul indian Narendra Modi au inaugurat o centrală electrică solară în nordul Indiei, construită cu sprijin francez

Published

on

Președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul indian Narendra Modi au inaugurat luni, în nordul Indiei, o centrală electrică solară construită cu sprijinul Franței, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Foto: Emmanuel Macron/ Twitter

Macron, care se află într-o vizită de patru zile în India, a inaugurat centrala de 100 de MW din Dadar Kalan, în statul Uttar Pradesh. Centrala a fost construită în colaborare cu compania franceză Engie Solar şi este unul dintre proiectele sprijinite de ISA.

Inaugurarea vine la doar o zi după ce liderii celor două ţări au lansat Alianţa internaţională pentru energie solară (ISA), o organizaţie interguvernamentală care urmăreşte să ajute ţările cu climă însorită să valorifice energia solară la un cost accesibil.

Angajamentul financiar al Franței în cadrul acestei organizații interguvernamentale este de 700 de milioane de euro, ISA intenționând să mobilizeze un trilion de dolari sub formă de fonduri pentru generarea, stocarea energiei solare, dar și pentru tehnologia sectorială. Ea are 60 de semnatari, dintre care 30 au ratificat acordul, confrom Reuters.

Organizația, o inițiativă franco-indiană care a fost înființată în anul 2015 și care a fost lansată în cadrul summitului de la Paris privind schimbările climatice, are drept scop promovarea energiei solare în 121 de state.

Citiți și Președintele Franței, Emmanuel Macron, după întâlnirea cu premierul Indiei: Vom coopera pentru combaterea terorismului și a schimbărilor climatice

Cei doi lideri au avut sâmbătă discuţii la New Delhi, urmate de semnarea mai multor acorduri.

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală

ROMÂNIA2 mins ago

Ambasadorul SUA afirmă sprijinul țării sale pentru “perioada Renașterii în România”: România poate fi un lider de talie mondială şi un model demn de urmat în Europa

U.E.16 mins ago

Belgia, țara care găzduiește instituțiile UE și NATO, intră în carantină totală pentru a salva sistemul sanitar

Cristian Bușoi15 hours ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi: România, șanse reale de a obține găzduirea Centrului European pentru Securitatea Cibernetică și de a-și consolida poziția în UE

U.E.15 hours ago

Comisarul european pentru sănătate îndeamnă statele membre să impună măsuri dure de distanțare socială „pentru a rupe lanțul transmiterii” noului coronavirus

NATO16 hours ago

MApN: Încă două avioane F-16 au sosit în țară. Forțele Aeriene Române au de acum în dotare 16 aeronave de luptă F-16

ROMÂNIA17 hours ago

Raport al Comisiei Europene: România a suferit cele mai mari pagube produse de incendii în zonele protejate în 2019

ROMÂNIA17 hours ago

Procedura de infringement: Comisia Europeană solicită României să transpună pe deplin legislația UE care condamnă discursul și infracțiunile motivate de ură

ROMÂNIA18 hours ago

Ambasadorul SUA, la cinci ani de la Colectiv: Nu pot șterge răul din trecut, dar pot să asigur că SUA sunt partenerul neclintit în crearea unei Românii lipsite de corupție

COMISIA EUROPEANA18 hours ago

Procedura de infringement: România are la dispoziție două luni pentru a remedia deficiențele privind tratarea apelor urbane reziduale

Eugen Tomac18 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac salută decizia UE de a aloca 220 de milioane de euro pentru transferul pacienților COVID-19: Sprijinul european este esențial

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI20 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru Cerul Unic European, speră că va finaliza cât mai rapid acest dosar ”esențial pentru viitorul aviației”

Dragoș Pîslaru3 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

ROMÂNIA4 days ago

Ela Moraru, CEO Google România: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală ar trebui să susțină și să promoveze continuarea studiilor de către femei în domeniul IT&C, fiind necesară această forță de muncă

ROMÂNIA4 days ago

Violeta Luca, Microsoft: Crearea CNTD vine într-un moment foarte bun, pe o bază în care digitalizarea s-a făcut într-un ritm accelerat, efectul de transformare fiind unul structural

ROMÂNIA4 days ago

Lansarea CNTD. Călin Bota, secretar de stat în cadrul MFE: Vom colabora foarte bine cu ADR și în perioada următoare vom găsi soluții astfel încât marile sisteme publice să poată fi digitalizate

ROMÂNIA4 days ago

Sabin Sărmaș, președinte ADR: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un mic minister al transformării digitale a României, cu expertiză din mediul privat pentru instituțiile statului

Dacian Cioloș5 days ago

Dacian Cioloș a votat adaptarea Politicii Agricole Comune la nevoile de mediu și protecția, în premieră, a lucrătorilor sezonieri prin condiționarea plății subvenției către ferme de respectarea drepturilor muncitorilor

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

Advertisement
Advertisement

Trending