Connect with us

SUA

Uniunea Europeană și SUA pregătesc reuniunea inaugurală a Consiliului pentru Comerț și Tehnologie pentru a coordona transformarea digitală globală bazată pe valori

Published

on

© European Union, 2021/ Source: EC - Audiovisual Service

Uniunea Europeană și Statele Unite lansează la finele lunii septembrie prima reuniune a Consiliul pentru Comerț și Tehnologie pentru a coordona transformarea digitală globală bazată pe valori, informează Comisia Europeană.

În urma confirmării Consiliului pentru Comerț și Tehnologie (TTC) în cadrul summitului UE-SUA din iunie de către președintele Comisiei Ursula von der Leyen și președintele SUA Joe Biden, UE și SUA au anunțat astăzi detaliile primei reuniuni a acestuia, care va avea loc la 29 septembrie 2021 în Pittsburgh, Pennsylvania. Aceasta va fi coprezidată de vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, împreună cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, și reprezentantul pentru comerț, Katherine Tai.

Reuniunea inaugurală a Consiliului UE-SUA pentru Comerț și Tehnologie (TTC) marchează angajamentul nostru comun de a extinde și de a aprofunda comerțul și investițiile transatlantice și de a actualiza regulile pentru economia secolului XXI. Pornind de la valorile noastre democratice comune și de la cea mai mare relație economică din lume, am depus eforturi susținute începând cu summitul pentru a identifica domeniile în care putem lua măsuri concrete pentru a ne asigura că politicile comerciale și tehnologice aduc rezultate pentru cetățenii noștri. În contextul TTC, atât UE, cât și SUA și-au luat angajamentul și așteaptă cu nerăbdare să colaboreze în mod susținut și continuu cu o gamă largă de părți interesate pentru a se asigura că rezultatele acestei cooperări sprijină o creștere pe scară largă în ambele economii și sunt în concordanță cu valorile noastre comune”, au declarat copreședinții TTC.

Cele zece grupuri de lucru ale TTC vor aborda un set divers de provocări, inclusiv cooperarea în materie de standarde tehnologice, provocările comerciale globale și securitatea lanțului de aprovizionare, clima și tehnologia ecologică, securitatea și competitivitatea TIC, guvernanța datelor și platformele tehnologice, utilizarea abuzivă a tehnologiei care amenință securitatea și drepturile omului, controlul exporturilor, verificarea investițiilor, precum și accesul la tehnologiile digitale și utilizarea acestora de către întreprinderile mici și mijlocii.

Partea americană a ales ca loc de desfășurare a acestei prime întâlniri Pittsburgh, care s-a reinventat ca centru tehnologic și industrial de ultimă oră, investind în oraș și în lucrătorii săi, inclusiv prin crearea de legături cu partenerii europeni.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

SUA

Statele Unite vor livra gratis Republicii Cehe opt elicoptere militare Bell

Published

on

FOTO: bellhelicopter.com

SUA vor livra gratis Republicii Cehe opt elicoptere militare Bell, a anunţat ambasada Statelor Unite la Praga, ministrul ceh al apărării considerând că aceasta este o recunoaştere a ajutorului ceh pentru Ucraina, transmite vineri Reuters, citat de Agerpres.

Astfel, Republica Cehă va primi 6 elicoptere de atac Viper AH-1Z şi două elicoptere utilitare Venom UH-1Y.

Cehia doreşte să-şi modernizeze rapid armata, înlocuind echipamente din dotare care datează din perioada sovietică, inclusiv elicoptere.

„Se vede că poziţia noastră clară şi neclintită de la începerea invaziei ruse în Ucraina este răsplătită. Nu doar că am obţinut respectul aliaţilor noştri ca urmare a eforturilor noastre de a ajuta Ucraina, dar am primit şi sprijinul lor pentru modernizarea armatei noastre”, a declarat ministrul apărării ceh Jana Cernohova pentru cotidianul Hospodarske Noviny.

Citiți și: SUA pregătesc un nou ajutor militar de aproximativ 800 milioane de dolari pentru Ucraina

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. 

Continue Reading

SUA

SUA pregătesc un nou ajutor militar de aproximativ 800 milioane de dolari pentru Ucraina

Published

on

© U.S. Army photo by Staff Sgt. Elizabeth Tarr

Administrația președintelui Joe Biden pregătește un ajutor militar suplimentar de aproximativ 800 milioane de dolari pentru Ucraina și l-ar putea anunța chiar vineri, au declarat joi trei surse familiare cu acest subiect, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Biden ar urma să autorizeze asistența folosind autoritatea sa prezidențială de retragere, care îi permite președintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile americane, au declarat sursele pentru Reuters.

Sursele, care au făcut declarații sub protecția anonimatului, au spus că un anunț ar putea să fie făcut săptămâna viitoare, avertizând că valoarea pachetelor de arme se poate schimba înainte de a fi anunțate.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Statele Unite au angajat aproximativ 5,3 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden, inclusiv aproximativ 4,6 miliarde de dolari de la începutul invaziei neprovocate a Rusiei, la 24 februarie.

 

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Rezerva Federală a SUA avertizează băncile în privința riscurilor asociate cu implicarea în sectorul cripto-activelor

Published

on

© Bitcoin.com/Facebook

Rezerva Federală a SUA (Fed) a avertizat marţi băncile în privinţa riscurilor asociate cu implicarea în sectorul cripto-activelor, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Deşi acest domeniu „prezintă potenţiale oportunităţi” pentru bănci, pentru clienţii lor şi pentru sistemul financiar, „activităţile legate de cripto-active ar putea de asemenea prezenta riscuri legate de siguranţă şi soliditate, protecţia consumatorului şi stabilitatea financiară”, consideră Fed.

Autoritatea de reglementare dă asigurări că „monitorizează cu atenţie” evoluţiile din acest sector, „ţinând cont de riscurile ridicate legate de cripto-active”.

Băncile care vor să desfăşoare activităţi în sectorul cripto-activelor trebuie să informeze din timp Fed în privinţa unor astfel de planuri.

De asemenea, instituţiile bancare trebuie să verifice cu atenţie dacă aceste activităţi sunt legale, înainte de a se implica.

Citiți și: UE face mai dificilă utilizarea criptomonedelor în scopuri infracționale: S-a ajuns la un acord provizoriu privind transparența transferurilor de criptoactive

Monedele digitale, cum ar fi Bitcoin şi Ether, nu mai sunt un fenomen de nişă şi în ultimii ani sectorul financiar a început să se implice în acest domeniu. Preţurile criptomonedelor fluctuează semnificativ, iar sectorul este extrem de volatil.

Autorităţile globale de reglementare sunt sub presiune pentru a introduce reguli în acest sector.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA4 days ago

Klaus Iohannis, de Ziua Marinei: Din 2023, vom face un efort pentru a crește bugetul Apărării de la 2% din PIB la 2,5%

ROMÂNIA1 week ago

România, solidară cu Franța în lupta cu incendiile. Țara noastră trimite 17 mijloace de intervenție și 77 de pompieri salvatori

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Azerbaidjan a lansat operațiunea „Răzbunarea” împotriva forțelor armene din Nagorno-Karabah

ROMÂNIA2 weeks ago

Guvernul aprobă contractul de finanțare dintre România și BEI privind Spitalul Regional Craiova

ROMÂNIA2 weeks ago

România este ”peste graficul asumat în fața Comisiei Europene” privind stocurile de gaze naturale. Virgil Popescu: Există un grad de umplere de peste 59%, peste ținta pentru septembrie

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

R. Moldova dorește să reducă consumul de gaze pentru a diminua dependența de Gazprom. Vicepremierul Andrei Spînu: O alternativă o reprezintă păcura, care ar putea fi livrată de România

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul din 2023 va putea susține noile prevederi privind educația, iar țința de 15% pentru învățământ va fi atinsă până în 2027

U.E.3 weeks ago

Premierul spaniol, turneu în Balcanii de Vest: Locul acestei regiuni este în Uniunea Europeană

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, la Săptămâna Haferland: Dialogul intercultural, sursă a prosperității. România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale

Team2Share

Trending