COMUNICATE DE PRESĂ
UPGRADE 100. Despre revoluţia digitală în sănătate şi tehnologii care pot prelungi durata de viaţă la peste 100 de ani: experţi globali din domeniul eHealth vin la Bucureşti
Published
6 years agoon
By
REDACTIAiCEE.fest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – lansează un nou concept si brand în acest an, UPGRADE 100, iar una dintre cele mai importante 11 verticale de conţinut ale evenimentului care va avea loc la Bucureşti, pe 13 şi 14 iunie, este eHEALTH & MEDTECH, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
Inițiativa vine în contextul în care studiile arată că relația tehnologiei cu zona medicală este foarte specială.
Acum 150 de ani, un om putea spera că va trăi, în medie, 40 de ani. Azi, durata de viaţă ca medie globală este peste 71 de ani. Progresul tehnologic exponenţial va duce această cifră la peste 100 de ani, foarte curând – spun experţii.
Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Japonia – ţară puternic tehnologizată – femeile deja trăiesc, în medie, aproape 87 de ani, iar media este la aproape 84 de ani. La polul opus e Sierra Leone, cu doar 50 de ani speranţa medie de viaţă. În România, media este 75 de ani.
Astfel, absolut toate marile companii din zona tech au făcut şi continuă să facă investiţii majore în industria medicală, de la cercetare şi până la inovaţii ce până mai ieri păreau a fi doar idei desprinse din filmele SF, iar jucătorii consacraţi în domeniu au în faţă o provocare majoră.
Printre cei peste 140 de speakeri, experţi şi autori de best-seller-uri, pe lângă sesiunile de learning oferite de giganţii Facebook şi Google, la noul iCEE.fest: UPGRADE 100 vom avea şansa să auzim lideri şi autorităţi incontestabile din domeniul medicinei viitorului.
În acest an, conţinutul liniei de eHEALTH & MedTech – care va avea o scenă dedicată – este realizat în parteneriat cu MSL The Practice.
”Pe 14 iunie vom vedea pe scenă experţi în VR, AI, Blockchain, aplicaţii mobile şi jocuri, profesionişti care schimbă domeniul sănătăţii aşa cum îl ştim. Sunt sigură că Stream-ul de Health va fi o sursă de inspiraţie pentru toţi profesioniştii din sănătate, pentru pacienţi şi pentru fiecare persoană care vrea să afle mai multe despre democratizarea sănătăţii”, explică Angi Bolocan (foto), Head Of Healthcare Department MSL The Practice si content manager a acestei linii speciale de conţinut.
Cine sunt experţii eHealth care vin la festival?
Walter Greenleaf este neurolog comportamental și dezvoltator al tehnologiei medicale la celebra „Stanford University”. El va vorbi despre „Cum vor schimba Realitatea Virtuală, Inteligența Artificială (AI) și tehnologia wearable îngrijirea pacienților”.
Cu peste trei decenii de experiență în domeniul cercetării și dezvoltării în domeniul medicinii digitale și tehnologiei medicale virtuale, Walter este considerat o autoritate în domeniu.
Dr. Greenleaf a proiectat și dezvoltat numeroase sisteme clinice în ultimii 33 de ani, incluzând produse precum:
- Simulare chirurgicală și vizualizare 3D medicală
- Telereabilitare, informatică clinică și suport clinic
- Tehnologia de evaluare ergonomică, sistemele automate de urmărire a fazelor somnului
- Evaluarea psihofiziologică și simulări ale tehnologiilor de reabilitare, precum și produsele pentru medicina comportamentală.
Alte prezentări de neratat pentru specialistii din domeniu, pe scena eHealth a festivalului:
Dr. Nick Guldemond: Ce va determina succesul business-urilor sau start-up-urilor din domeniul medical
- Dr. Nick Guldemond este profesor de îngrijire medicală integrată și tehnologie la Sechenov, prima universitate de stat din Moscova
Jurriaan van Rijswijk: Jocurile folosite ca medicamente sau cum pot acestea salva vieți
- Jurriaan van Rijswijk este fondator și președinte al Fundației Games for Health Europe
Zain Rana: Blockcain în domeniul sănătății
- Zain Rana a înființat Pharmeum în 2017, după 6 ani de gestionare și management a unor clinici private din Marea Britanie
Vince Madai: AI pentru medicina de precizie – promisiuni și provocări
- Vince Madai este cercetător senior în Inteligență Artificială (AI) în domeniul medical, la Charité Berlin (Grupul de cercetare ”Modelarea predictivă în medicină”)
Xavier Palomer: Realitatea virtuală utilizată pentru tratarea problemelor emoționale
- Xavier Palomer Ripoll este CEO Psious, o companie ce oferă utilizatorilor servicii de realitate virtuală pentru soluționarea unor probleme de sănătate emoțională
De asemenea, Alexandru Popescu, Market Leader CEE Health Systems la Philips, vine la iCEE.fest: UPGRADE 100 să vorbească despre cum tehnologiile digitale, în special Adaptive Intelligence, transformă sistemele de sănătate.
Noi speakeri importanți se vor anunța, în curând. Pentru scena specializată eHealth există bilete speciale, la preț redus, pe site-ul oficial.
Festivalul are loc la Bucuresti in perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv, și este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, Verizon Media, SalesForce, MedLife și a altor susținători.
Agenda UPGRADE 100 poate fi consultată AICI.
Cele 11 verticale de conținut:
DISRUPTIVE INNOVATION | ADVERTISING & MARCOM | CREATIVITY & EXPERIENTIAL | AI & ROBOTICS| eCOMMERCE & RETAIL | DIGITAL CONTENT & ADTECH | FINTECH & eMONEY | eHEALTH & MEDTECH| TECH & DEMOCRACY | STARTUPS & INVESTMENTS | VIDEO GAMING & ENTERTAINMENT
You may like
COMUNICATE DE PRESĂ
Consolidarea securității cibernetice a infrastructurii critice din UE, dezbătută de ICI București la Universitatea Maritimă din Constanța
Published
1 day agoon
December 9, 2024By
Diana ZaimÎn perioada 3-5 decembrie 2024, la Universitatea Maritimă din Constanța, s-a desfășurat conferința internațională „Navigating Cyber Storms: Civilian and Defence Synergy in a Digitalised World”. Evenimentul, organizat sub egida proiectului ECYBRIDGE, a pus în prim-plan colaborarea dintre sectorul civil și cel de apărare pentru a face față provocărilor cibernetice ale prezentului și viitorului.
Un moment de interes al conferinței a fost panelul „Securing Critical Infrastructure through EU Cybersecurity Synergy”, moderat de reprezentantul ICI București. Panelul a explorat modul în care statele membre ale Uniunii Europene și partenerii lor pot colabora pentru a consolida securitatea cibernetică a infrastructurii critice. Prin stimularea sinergiei între cadrele de politici, standardele din industrie și inovația tehnologică, această discuție și-a propus să identifice strategii implementabile pentru atenuarea amenințărilor cibernetice. Sesiunea a analizat rolul cooperării private-publice-militare, al cooperării transfrontaliere, al integrării instrumentelor avansate de securitate cibernetică și al dezvoltării unei abordări europene unificate pentru protejarea sectoarelor esențiale precum energia, sănătatea, finanțele și transporturile.
Moderarea realizată de ICI București a oferit un cadru clar și structurat pentru schimburi de idei și soluții inovatoare, fiind apreciată de participanți pentru relevanța și dinamismul discuțiilor. Panelul a evidențiat necesitatea colaborării eficiente între toate părțile implicate – de la factori de decizie la inovatori tehnologici – pentru a proteja infrastructurile esențiale într-un mediu digital tot mai complex.
Conferința „Civilian and Defence Synergy in a Digitalised World” a fost o ocazie de a explora noi direcții pentru reziliența cibernetică a Europei. Participanții au fost inspirați de ideile împărtășite, dobândind o viziune mai clară asupra provocărilor și oportunităților viitoare.
COMUNICATE DE PRESĂ
FIC: Apartenența la NATO, UE, aderarea la spațiul Schengen și la OCDE rămân elemente cheie pentru investitorii străini din România
Published
4 days agoon
December 6, 2024By
Diana ZaimApartenența la NATO, UE, aderarea la spațiul Schengen și la OCDE rămân elemente cheie în relația cu investitorii, semnalează Consiliul Investitorilor Străini într-un comunicat oficial, remis CaleaEuropeana.ro
- În 2023, investițiile companiilor străine în România au fost de 17 miliarde de lei, reprezentând 43% din cheltuielile de capital public.
- Investițiile străine atrase au contribuit semnificativ la modernizarea economiei naționale și la integrarea acesteia atât în economia europeană.
- Un element esențial în atragerea investițiilor străine este aderarea României la structurile internaționale.
- Anii de aderare la structurile internaționale sunt de departe anii care au adus un impuls puternic de investiții în România.
- Sectorul privat (format de investitori străini, antreprenori și gospodării) este principalul contributor la dezvoltarea României.
- În următorii ani va fi și mai multă nevoie ca mediul privat să continue să investească pentru a menține ritmul de creștere al economiei românești.
Conform celei mai recente analize a Consiliului Investitorilor Străini asupra taxelor și impozitelor plătite de companiile membre FIC și angajații lor în România, în 2023, investițiile companiilor FIC au fost de 17 miliarde de lei, reprezentând 43% din cheltuielile de capital public conform execuției bugetului consolidat pentru 2023.
Contribuțiile celor 110 companii membre FIC la bugetul general consolidat a fost estimată la 82 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă peste 18% din veniturile curente colectate de stat anul trecut. Numărul total al angajațiilor membrilor FIC depășeste 190.000 persoane. Angajații din companiile FIC analizate au câștigat un salariu mediu net de 8.655 lei pe lună, cu 89% mai mult decât salariul mediu net din economie de 4.584 lei.
„Investițiile străine atrase au contribuit semnificativ la modernizarea economiei naționale și la integrarea acesteia atât în economia europeană, cât și în lanțurile internaționale de export și producție; au adus tehnologie și know-how pe piața internă, contribuind astfel și la dezvoltarea companiilor locale, dar și la creșterea productivității și la guvernanța corporativă prin care au promovat importanța corectitudinii, transparenței și responsabilității în companii; au contribuit direct la creșterea economică înregistrată de România prin investițiile puse la dispoziție și prin salariile plătite direct angajaților și indirect prin lanțul de aprovizionare”, transmite Consiliul Investitorilor Străini din România.
Datele arată că evoluția stocului de investiții străine ca procent din PIB a început de la o valoare aproape inexistentă în 1990 și a crescut semnificativ în deceniile următoare. Potrivit Consiliul Investitorilor Străini din România (FIC), „un element esențial în atragerea investițiilor străine este aderarea României la structurile internaționale”: „Atât aderarea la NATO, cât și mai târziu la UE au fost evenimente care au impulsionat creșterea ISD în statele din Europa Centrală și de Est.”
Anii de aderare la structurile internaționale sunt de departe anii care au adus un impuls puternic de investiții în România. Sectorul privat (format de investitori străini, antreprenori și gospodării) este principalul contributor la dezvoltarea României, raportul mediu dintre investițiile din România și PIB fiind de 23,7% în ultimul deceniu, peste media UE.
„Din punct de vedere economic, România se află într-un punct critic înregistrând cele mai mari niveluri de deficite gemene din istoria recentă, cu excepția vremurilor de criză. Situația economică a țării trebuie să fie prioritatea autorităților în perioada următoare. Este nevoie de măsuri echilibrate pentru a asigura o redresare economică sustenabilă, care să se reflecte în bunăstarea societății. În următorii ani va fi și mai multă nevoie ca mediul privat să continue să investească pentru a menține ritmul de creștere al economiei românești din anii precedenți, mai ales că investițiile sectorului public vor fi restrânse ca urmare a necesității de a reduce deficitul bugetar. Pentru alegerea destinației investiționale, dar și pentru continuarea investițiilor prezente în țară, companiile au nevoie de un angajament ferm, pe termen lung, din partea autorităților în asigurarea unui climat stabil și predictibil”, mai semnalează FIC.
Despre FIC, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociația care îi aduce împreună pe cei mai importanți investitori cu capital străin din România, aproximativ 110 dintre cele mai mari companii din țară cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă aproximativ o cincime din produsul intern brut și care au o contribuție semnificativă la bugetul de stat. În cei peste 25 ani de la înființarea organizației, companiile membre FIC au susținut întotdeauna importanța dialogului între comunitatea de afaceri și autorități.
COMUNICATE DE PRESĂ
Proiectul european self-Learn oferă două instrumente digitale valoroase pentru viitoarele inițiative în educația adulților
Published
1 week agoon
November 30, 2024Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale (INCSMPS) în calitate de partener în proiectul self-Learn, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană se pregătește de finalizarea acestuia. Lucrând alături de parteneri din țări europene, precum Spania, Franța, Italia, Slovacia, Finlanda și nu numai, coordonatorul proiectului fiind din Turcia, a dezvoltat un instrument digital de învățare, disponibil atât pe website, cât și pe smartphone.
Așadar, proiectul a produs o aplicație Android și iOS disponibilă în mod gratuit, care va ajuta utilizatorii interesați să își îmbunătățească competențele de citire și scriere, de calcul și digitale într-un mod foarte flexibil. Aplicația self-Learn este proiectată și creată cu un parteneriat multicultural pentru a asigura transparența și autenticitatea acesteia cu sprijinul Comisiei Europene prin Erasmus+.
Accesibilitatea mobilă a Self-Learn este o schimbare radicală pentru cursanții adulți, în special pentru cei care jonglează cu munca, familia sau alte angajamente care îi împiedică să participe la cursuri tradiționale. Punând învățarea direct în mâinile lor, instrumentele Self-Learn le permit adulților să se implice în propriul ritm și după bunul lor plac, eliminând multe dintre obstacolele tradiționale din calea educației. Începând cu un test de diagnosticare, cursanții își pot identifica nivelul actual de competențe și pot urma căi de învățare personalizate, concepute pentru a răspunde nevoilor lor specifice. Acest proces nu numai că se adresează cursanților individuali, dar permite și educatorilor să înțeleagă mai bine provocările și punctele forte ale acestora, permițând abordări de predare mai bine direcționate.
În plus, Self-Learn încorporează implicarea familiei, o caracteristică care este adesea neglijată în educația adulților. Proiectul self-Learn oferă resurse pentru ca membrii familiei să sprijine cursantul, promovând un mediu de învățare mai incluziv, care se extinde dincolo de individ și promovează o cultură a învățării pe tot parcursul vieții la domiciliu.
Impactul proiectului se extinde dincolo de cursanții adulți individuali. Prin dotarea acestora cu competențe esențiale, proiectul contribuie la obiective societale mai ample, inclusiv reducerea șomajului, creșterea incluziunii sociale și creșterea productivității economice.
În plus, proiectul Self-Learn are potențial de scalabilitate. Deși în prezent se concentrează pe adulții cu un nivel scăzut de calificare, designul flexibil al platformei înseamnă că aceasta poate fi adaptată pentru o gamă largă de contexte educaționale, inclusiv tineri adulți, migranți și persoane care reintră pe piața muncii. Această flexibilitate o transformă într-o resursă valoroasă pentru viitoarele proiecte în domeniul educației adulților, permițând educatorilor să ghideze cursanții în călătoria lor către dobândirea competențelor esențiale, ajutându-i să se dezvolte într-o lume în continuă evoluție, bazată pe tehnologie.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Spațiul cibernetic al Europei este mai sigur și mai protejat. A intrat în vigoarea Legea privind reziliența cibernetică
ICI București și Agerpres extind proiectul „Aplicație AI – Știrile Agerpres” la nivel regional, un demers ce marchează extinderea utilizării inteligenței artificiale în fluxurile de știri regionale
Situația din Ucraina și sprijinul occidental pentru Kiev, pe agenda discuțiilor premierului polonez cu președintele francez și liderul opoziției germane
Ziua Internațională a Drepturilor Omului. MAE: Respectul pentru drepturile omului este indispensabil pentru pace, democrație și dezvoltare durabilă
Roxana Mînzatu, după ce un studiu OCDE arată o scădere sau stagnare a competențelor adulților în materie de citire, scriere și calcul: Este nevoie de o schimbare transformatoare în abordarea europeană a competențelor
Republica Moldova primește 50 milioane de euro asistență macrofinanciară de la Comisia Europeană
Banca Europeană de Investiții oferă împrumuturi în valoare de 3 miliarde de euro pentru agricultură în întreaga Europă, cu accent pe tinerii fermieri, egalitatea de gen și investițiile verzi
ICI București și InfoCons au lansat primul proiect european la nivel global pentru conștientizarea, educarea și informarea pieței cu privire la securitatea și securizarea conceptelor vizuale
UE semnalează: Regresul democratic al Georgiei și măsurile represive împotriva protestarilor au consecințe asupra relațiilor noastre bilaterale
Von der Leyen, alături de fermierii europeni: Trebuie să aveți o poziție de negociere mai puternică față de cei care stabilesc prețurile
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- POLITICĂ1 week ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI6 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- POLITICĂ5 days ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO6 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității
- NATO6 days ago
Klaus Iohannis a aprobat declasificarea documentelor CSAT. România, vizată de 85.000 de atacuri cibernetice având mod de operare al unui actor statal; Campanie finanțată și coordonată de creștere accelerată a profilului lui Călin Georgescu