V. Ponta sugereaza ca la granitele Romaniei sa existe functionari straini pentru a rezolva problema increderii.

Conform hotnews.ro, care citează rfi.ro, Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat intr-un interviu la RFI ca la granitele Romaniei trebuie sa existe “functionari olandezi, danezi, francezi sau englezi”, pentru a rezolva problema increderii.

“Trebuie sa intelegem ce s-a intamplat, sa nu ne mai mintim ca am indeplinit criterii tehnice, dar nu ne vor nu stiu ce Guvern din Olanda sau Finlanda”, a spus Ponta, referindu-se la faptul ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost amanata pentru o data neprecizata, dupa ce presedintia poloneza a Uniunii Europene nu a supus la vot acest subiect in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Europene. Pe de alta parte, Ponta afirma ca remanierea Guvernului Boc ar trebui sa vizeze cel putin Ministerul de Externe, cel de Interne si Finantele, unul dintre punctele “foarte slabe”, in opinia sa.

Victor Ponta e convins că Teodor Baconschi şi Traian Igaş trebuie schimbaţi, odată cu remanierea Guvernului condus de Emil Boc. “Sunt convins de faptul că cel puţin eşecul nostru de a intra în Spaţiul Schengen, aşa cum este în orice ţară occidentală, trebuie să ducă la nişte responsabilităţi, iar aici ministrul de Externe şi cel de Interne sunt categoric responsabili. În rest, sunt câteva puncte foarte slabe. Este vorba de ministrul de Finanţe şi este vorba în mod clar de miniştrii care au lipsă de performanţă în absorbţia fondurilor europene (…)”, afirmă preşedintele PSD.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa foto: www.victorponta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.