Valeriu Stoica: Unificarea dreptei s-ar putea face la europarlamentare

valeriu stoica rlFortele de dreapta nu vor obtine un succes electoral decat daca se unesc, insa, atata vreme cat PNL nu se va alatura acestora “e foarte greu sa vorbim despre mari victorii ale dreptei”, spune Valeriu Stoica, fost presedinte PNL si vicepresedinte PDL.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Valeriu Stoica vorbeste despre cauzele si etapele divizarii dreptei, reamintindu-le liderilor acestor forte politice ca dreapta a guvernat numai atunci cand a fost unita, in schimb a ramas in opozitie cand a fost dezbinata.

Totodata, fostul deputat si ministru al Justitiei subliniaza faptul ca “intre statul de drept si dezvoltarea economica exista o legatura mult mai profunda decat sunt tentati sa creada unii politicieni”, iar partidele trebuie sa inteleaga ca fara consolidarea statului de drept nu este posibila dezvoltarea Romaniei.

“Daca dreapta vrea sa castige alegerile, indiferent care sunt acelea – europarlamentare, prezidentiale, parlamentare sau locale – conditia este foarte simpla si e cunoscuta de multa vreme: unificarea fortelor de dreapta.” este de părere Stoica.

“Daca ne referim la momentul in care se poate produce unificarea, e greu de crezut ca inainte de alegerile europarlamentare va fi posibila. Acela va fi momentul in care se va putea realiza unificarea. Pana atunci va fi posibila doar in cazul partidelor mici, fara PDL. Dar ramane de vazut insa daca ele vor avea capacitatea de a forma o alianta, in asa fel incat sa aiba o lista comuna pentru europarlamentare.

Marea provocare a unificarii va fi insa dupa europarlamentare, cand se va vedea daca exista resursele de dialog pentru un candidat unic la alegerile prezidentiale din 2014.”

Interviul integral AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.