CRIZA DIN CRIMEEA. Van Rompuy şi-a anulat vizita la Moscova

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a anulat vizita pe care urma să o efectueze miercuri la Moscova cu scopul de a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe tema crizei din Ucraina, au declarat surse europene marţi, relatează AFP, citată de gandul.info.vladimir putin van rompuy

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a anulat vizita pe care urma să o efectueze miercuri la Moscova cu scopul de a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe tema crizei din Ucraina, au declarat surse europene marţi, relatează AFP.

“Misiunea a fost anulată deoarece ruşii au făcut-o publică”, a declarat această sursă.

Mai multe surse europene au dat asigurări că vizita urma să rămână confidenţială, dar că partea rusă a dezvăluit-o.

“UE a decis să nu efectueze această vizită, în aceste condiţii”, a declarat o sursă, subliniind că scopul era “afirmarea refuzului nostru faţă de anexarea” Crimeei şi “negocieri cu privire la dezescaladare şi prevenirea unor noi iniţiative destabilizatoare”.

“Preşedintele Van Rompuy nu va merge la Moscova mâine (miercuri). Se va afla la Bruxelles, pentru a pregăti summitul european de joi şi vineri”, au dat asigurări surse din anturajul său.

“Este important ca cineva să discute în mod direct cu Putin, iar persoana cea mai bine plasată era preşedintele Consiliului”, a subliniat altă sursă europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.