Vasile Dancu, despre crearea USD: Nu cred ca strategii PSD s-au bazat pe confuzia perceptiva

vasile dancuSociologul Vasile Dancu vede ultimele miscari ale liderului PNL Crin Antonescu, cea mai importanta fiind aducerea lui Klaus Iohannis in Guvern, drept un joc politic curajos pe care e nevoit sa-l faca acesta din cauza faptului ca scade in sondaje.

Fostul ministru al Informatiilor a mai spus pentru Ziare.com ca USD nu reprezinta o prevestire a ruperii USL, ci doar o formula gasita pentru alianta electorala de la europarlamentare.

 – PSD, impreuna cu UNPR si PC, a facut o “clona” a USL, adica USD-ul. Se pregateste o separare de PNL sau care poate fi scopul unui asemenea proiect?

V. Dancu: In alianta ramasa alaturi de PSD sunt trei partide, nu era prea interesant sa se numeasca PSD+UNPR+PC, sigur adversarii ar fi transformat aceasta neinspirata sigla in anunt mortuar, PSD cruce UNPR cruce PC. Acest lucru s-a mai intamplat si cred ca PSD s-a lecuit. Alianta electorala “trebuia sa poarte un nume” si i s-a spus USD.

Nu e o clona, este o revenire la esenta social democrata a ideologiei celor trei partide. L, de la Liberal, a plecat sa-si incerce norocul singur si PSD a ramas cu zona social-democrata. Nu cred ca strategii PSD s-au bazat pe confuzia perceptiva, este un truc prea ieftin. Poti castiga cu el intre 1 si 2 la suta, stim din experientele trecute. PSD are de dus un razboi decisiv, dupa aproape un deceniu de opozitie si nu cred ca isi poate inchipui ca va face asta prin metodele lui Iosefini.

Este in schimb o credinta a tacticienilor din politica romaneasca ca este mai bine sa candidezi cu alinta sau uniune, decat de unul singur. Ma mir ca nu am auzit ca USD este sigla dolarului american si PSD nu are voie sa faca asta. Din punctul meu de vedere USD va castiga procentele de la alegerile viitoare prin imaginea oamenilor, prin capitalul USD si evident, prin votul negativ fata de competitori, sigla este doar un detaliu minor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.