Vaticanul acuză ONU că ”deformează” faptele. ”Raportul a fost pregătit dinainte”

vatican wikipediaVaticanul a acuzat ONU, miercuri, de “deformarea” faptelor, într-un raport “pregătit dinainte” şi publicat la Geneva, foarte critic cu privire la comportamentul Bisericii Catolice faţă de abuzuri pedofile, relatează AFP, citat de RFI.ro.

“Putem aproape să spunem că raportul (Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului) a fost pregătit dinainte, înaintea întâlnirii cu delegaţia Sfântului Scaun”, şi-a exprimat indignarea monseniorul Silvano Tomasi, observator la ONU, la Geneva, într-un interviu pentru Radio Vatican.

“Documentul (ONU) nu pare actualizat”, a adăugat prelatul, după care a prezentat măsuri adoptate de către Biserică împotriva acestor abuzuri. “Ţine de fapte, de evidenţă, care nu pot să fie deformate!”, a spus el indignat.

În raportul întocmit, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a criticat dur politica Vaticanului faţă de numeroasele cazuri de abuzuri sexuale comise asupra unor copii, în principal de către membri ai clerului, îndemnând ca toţi membrii clerului vizaţi de acuzaţii de pedofilie să fie demişi şi deferiţi justiţiei civile.

Organizaţia pentru drepturile omului din cadrul ONU a criticat sever Vaticanul, acuzând că preoţilor le-a fost permis să molesteze copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.