Vicepremierul britanic consideră improbabil un aflux de imigranţi români şi bulgari după ridicarea restricţiilor

Vicepremierul liberal-democrat britanic Nick Clegg a generat nemulţumire, duminică, atunci când a declarat că nu va fi un aflux de imigranţi în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria, relatează Daily Express, în ediţia electronică.

El a precizat că situaţia nu va mai fi la fel ca în urmă cu un deceniu, când sute de mii de polonezi şi alţi est-europeni ale căror ţări abia aderaseră la UE au venit în Marea Britanie.

nick clegg“Înţeleg îngrijorările, suntem foarte vigilenţi în această privinţă. Nu vom face nicio predicţie hazardată în legătură cu ce se va întâmpla, dar este diferit, circumstanţele sunt destul de diferite faţă de data trecută”, a declarat Clegg.

Clegg a argumentat că Guvernul laburist precedent a făcut greşeala de a elimina imediat restricţiile privind vizele, în loc să facă acest lucru gradual, ca majoritatea ţărilor europene. “Noi eliminăm (restricţiile) în acelaşi timp cu toate celelalte ţări din Uniunea Europeană”, a explicat el.

Vicepremierul crede că imigranţii vor merge şi în alte părţi. “Sunt multe alte ţări, în special din sudul Europei, unde există deja comunităţi mari de români”, a explicat el.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.