Vicepreşedintele american Mike Pence, în turneu în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor legate de Ierusalim

Vicepreşedintele american Mike Pence a început sâmbătă, cu o vizită în Egipt, un turneu în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor declanşate de decizia liderului de la Casa Albă, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

În cadrul turneului de patru zile, Pence va vizita Iordania şi Israel, doi aliaţi cheie ai SUA în regiune, informează CNN.

Vizita lui Pence este prima a unui înalt oficial american în Orientul Mijlociu după ce Trump şi-a anunţat luna trecut intenţia de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. În Egipt, Pence se va întâlni cu preşedintele Abdel-Fattah al-Sissi. Liderii musulmani şi creştini din Egipt şi-au anulat întâlnirile cu Pence, în semn de protest faţă de decizia lui Trump privind Ierusalimul.

Duminică, Pence se va deplasa în Iordania, unde se va întâlni cu Regele Abdullah al II-lea. Luni, Pence va începe o vizită de două zile în Israel, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi va susţine un discurs în Parlament (Knesset).

Citiți și: 

Discuție telefonică Iohannis-Netanyahu. Premierul Israelului i-a mulțumit președintelui pentru votul ”de abținere” al României la ONU privind Ierusalimul

Israelul declară că se află în contact cu cel puțin 10 zece țări, inclusiv din Europa, care doresc să-și mute ambasadele la Ierusalim

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.