Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu: Hotărârile politice interne sunt luate ţinând seama şi de influenţa sau impactul din afară. Nu există planificare strategică

Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, a declarat miercuri, la București, că asistăm la distincție din ce în ce mai înceţoşată între deciziile politice interne şi externe în timp ce în lume starea de securitate se deteriorează.

Prezent la o masă rotundă româno-poloneză, organizată de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative în cadrul Bucharest Security Conference Dialogues, Pașcu a subliniat că există o schimbare a comunicării în politică.

FOTO: CaleaEuropeana.ro

“Avem o distincţie din ce în ce mai înceţoşată între deciziile politice interne şi externe. Este din ce în ce mai dificil să se analizeze dacă o decizie politică externă este exclusiv bazată pe ce se întâmplă în afara unei ţări sau ţine seama şi de ce se întâmplă în interior. (…) Hotărârile politice interne sunt luate ţinând seama şi de influenţa sau impactul din afară. Aceste lucruri sunt din ce în ce mai amestecate”, a arătat vicepreședintele legislativului european, citat de Agerpres.

Ioan Mircea Paşcu a subliniat că nu există o planificare strategică.

“Suntem din ce în ce mai neputincioşi în a controla schimbările. Prea multe schimbări în jurul nostru care determină crize şi trebuie să gestionăm crizele tot timpul şi acest lucru trebuie să-l facă factorii de decizie. Prea mult accent pe prezent, care este o succesiune de crize care trebuie gestionate şi o neglijare completă a viitorului. Nu există niciun fel de planificare strategică. Toate forţele se concentrează pe gestionarea crizelor actuale“, a afirmat europarlamentarul.

Masa rotundă româno-poloneză, în cadrul Bucharest Security Conference Dialogues reprezintă un eveniment premergător al Bucharest Security Conference 2018 și a fost organizată de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) în parteneriat cu Warsaw Institute din Polonia. 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.