Vicepreședintele SUA Mike Pence: Ambasada SUA la Ierusalim se va deschide până la finalul lui 2019

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat luni, în faţa parlamentului israelian, că ambasada SUA la Ierusalim se va deschide până la finalul lui 2019, informează BBC News.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat în decembrie că recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului şi că va muta ambasada Statelor Unite în acest oraş, stârnind indignarea palestinienilor, care revendică partea de est a Ierusalimului.

Aflat într-un turneu oficial în Orientul Mijlociu, Mike Pence a subliniat, sâmbătă, în Egipt, şi duminică, în Iordania, că Washingtonul este pentru o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian, dacă o susţin ambele părţi. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas  a plecat într-o vizită în străinătate, înainte de sosirea lui Mike Pence. Preşedintele Autorităţii Palestiniene a avut luni, în cursul unui dejun de lucru la Bruxelles, discuții cu şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, şi cu cei 28 de miniştri de externe, cu ocazia reuniunii lor lunare.

”Recunoaşterea de către americani a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi ocupaţia (israeliană din Ierusalim) sunt nelegitime. Administraţia americană nu trebuie să contribuie la escaladarea situaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Abbas, Nabil Abu Rudeina, după remarcile vicepreşedintelui SUA.

Citiți și:

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, după întrevederea cu Mike Pence: Ierusalimul de est trebuie să fie capitala unui viitor stat Palestina

Vicepreşedintele american Mike Pence, în turneu în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor legate de Ierusalim

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.