Connect with us

Victor Negrescu

Victor Negrescu pledează pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO pentru a evita un potențial RoEXIT determinat de partidele extremiste

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European, pledează pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO pentru a evita un potențial RoEXIT determinat de partidele extremiste.

„La 17 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și la 20 de ani de la aderarea la NATO este timpul ca România să își asume cu maturitate apartenența la cele două organizații (…) Trebuie să apărăm suveranitatea românilor prin introducerea în Constituția României a apartenenței la UE și NATO deoarece doar așa putem evita ca partidele extremiste să manipuleze în viitor Parlamentul în a adopta o decizie de ieșire din cele două structuri, catastrofală din punct de vedere economic și social. Izolarea, de fapt, înseamnă sărăcie”, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, într-un mesaj pe Facebook.

El explică că, prin aderarea la UE și NATO, populația României este protejată împotriva amenințărilor reprezentate de Federația Rusă, a avut acces la miliarde de euro pentru dezvoltarea țării și a beneficiat de mai multe drepturi și oportunități.

„Poporul român trebuie să își apere acest drept câștigat cu greu, în fața liderilor extremiști de la AUR și SOS, care ar face orice să ne scoată din UE și NATO”, insista reprezentantul României în Parlamentul European.

Astfel, Victor Negrescu subliniază că soluția este „să întărim, cu profesionalism, profilul României în UE și în NATO, pentru a le face mai eficiente și mai apropiate de nevoile românilor”. „Spun cu fermitate – mă opun extremismului, sunt Anti-RoEXIT!”, adaugă eurodeputatul social-democrat.

Apelul acestuia vine atât pe fondul precedentului creat de ieșirea Regatului Unit din UE, un proces pe care populiștii eurosceptici britanici l-au susținut de pe o platformă suveranistă și anti-imigrație cu priză puternică la publicul britanic nemulțumit de condițiile de pe piața muncii și economie în general, dar și pe fondul declarațiilor recente ale liderilor extremei drepte din Germania de a susține un program electoral axat pe organizarea unui referndum pentru”Dexit” în virtutea alegerilor europene din luna iunie.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Victor Negrescu, negociatorul-șef al PE pentru bugetul UE 2025, a început negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene și Consiliului UE: Trebuie să trecem de la programe pe hârtie la acțiune în teren

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2025, a început discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Consiliului Uniunii Europene privind acest dosar.

Acesta a dat asigurări că va susține cu tărie ”necesitatea unei bugetări axate pe nevoile cetățenilor în jurul a trei principii cheie”:

  • finanțarea programelor prin care creștem nivelul de trai al cetățenilor și dezvoltăm componenta socială prin care nu lăsăm pe nimeni în urmă;
  • asigurarea că banii europeni ajung acolo unde este nevoie de ei, printr-o mai bună implementare, flexibilizarea și simplificarea regulilor, combaterea corupției și prioritizarea finanțărilor şi către obiective noi de finanțare;
  • protejarea modului de viață european, prin creșterea investițiilor în zone de siguranță și de securitate, pornind de la apărarea comună a UE până la reziliența societății pe componente precum combaterea traficului de droguri sau investițiile în educație și sănătate

”Liderii europeni trebuie să înțeleagă că așteptările de la Uniunea Europeană sunt consistente și îndreptățite”, a semnalat Negrescu.

În consecință, el i-a explicat comisarului european pentru bugete că ”trebuie să trecem de la teorie la practică, de la programe pe hârtie la acțiune în teren pentru ca oamenii să simtă beneficiile apartenenței la UE”.

La mijlocul lunii martie, Parlamentul European a aprobat prioritățile bugetare pentru anul viitorul propuse și susținute de negociatorul-șef al acestei instituții pentru bugetul UE, eurodeputatul Victor Negrescu.

Citiți și: Victor Negrescu, negociator-șef al PE, prezintă prioritățile pentru bugetul UE 2025: Trebuie să alocăm resurse financiare pentru o Europă echitabilă care nu lasă pe nimeni în urmă

Parlamentul European a aprobat prioritățile bugetare pentru 2025 prezentate de Victor Negrescu, negociatorul-șef pentru bugetul UE

Prioritățile negociate de europarlamentarul social-democrat au fost adoptate cu 380 de voturi pentru din 582 de eurodeputați prezenți.

Comisia Europeană este așteptată acum să facă următorul pas, în contextul în care Consiliul Uniunii Europene și-a stabilit deja orientările pentru bugetul pentru 2025, considerând că acesta ar trebui să fie unul realist și să asigure o finanțare prudentă și să lase suficiente marje în cadrul plafoanelor cadrului financiar multianual (CFM) pentru a face față unor circumstanțe neprevăzute și pentru a aborda provocările Uniunii.

Cel mai probabil, executivul european va prezenta propunerea de buget pentru următorul an în vara lui 2024.

Bugetul pentru 2025 trebuie să fie convenit între Consiliu și Parlament până la sfârșitul acestui an.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2024

Victor Negrescu a discutat cu Olaf Scholz despre o reprezentare mai bună a României și a social-democraților la nivelul UE după alegerile europene

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni, a discutat luni, la Berlin, cu cancelarul german Olaf Scholz despre reprezentarea României și a familiei social-democrate europene la nivelul Uniunii Europene după alegerile europene din 6-9 iunie 2024.

“La Berlin, continuăm dialogul cu privire la reprezentarea României și familiei social-democrate europene după alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi am discutat cu Olaf Scholz, cancelarul social-democrat al Germaniei, care a fost sâmbătă în România la evenimentul PES și PSD”, a scris Negrescu, pe pagina sa de Facebook.

El a amintit că a fost ales în urmă cu câteva luni în poziția de Chestor al Parlamentului European, cea mai importantă funcție pe care o are România la nivelul legislativului european în prezent.

“Sunt convins că o să putem obține și mai mult”, a subliniat Negrescu.

“O reprezentare mai bună pentru România înseamnă o influență mai mare pentru țara noastră la nivel european, fonduri europene mai multe, drepturi egale și prioritizarea temelor noastre pe agenda europeană”, a conchis el.

 

Citiți și Olaf Scholz, la reuniunea liderilor PES de la București: Să urăm bun venit României în Schengen. Decizia s-a luat târziu, dar pe deplin meritat

Partidul Social Democrat şi PES activists România au găzduit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, o reuniune a liderilor Partidului Socialiştilor Europeni, la întrunire participând premierul Marcel Ciolacu, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, preşedintele PES, Stefan Lofven, secretarul general PES, Giacomo Filibeck, şi vicepreşedintele PES, Victor Negrescu.

Au fost prezenți, de asemenea, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Adrian Câciu, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Temele de dezbatere au fost: alternativa la mandatele preşedinţilor de Comisie de dreapta, soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor.

Continue Reading

Victor Negrescu

Victor Negrescu, printre primii candidați pe lista alianței PSD-PNL la alegerile europene: Îmi doresc o Românie puternică într-o UE mai socială, umană, democratică

Published

on

© Victor Negrescu/Facebook

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, aflat printre primii candidați pe lista alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile europene din 9 iunie, afirmă, într-un mesaj pe Facebooj, că își dorește o Românie puternică într-o UE mai socială, umană, democratică și care va asigura un trai mai bun pentru cetățeni.

„Lista de candidați pentru Parlamentul European a fost oficial depusă. Sunt onorat de sprijinul colegilor mei din Partidul Social Democrat, de faptul că sunt al 4-lea reprezentant al PSD pe lista comună și locul 7 pe lista alianței pentru legislativul european”, scrie Victor Negrescu.

În acest sens, el prezintă, pe scurt, trei priorități cheie în viitorul mandat:

1. Sprijinirea măsurile care conduc la creșterea nivelului de trai și la dezvoltarea Uniunii Europene și a României.

„În calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE de anul viitor lucrăm la o bugetare în interesul cetățenilor”, asigură eurodeputatul social-democrat.

2. Drepturi egale pentru cetățenii europeni și români.

„Continuăm să susținem aderarea completă la spațiul Schengen și la un tratament egal pentru toți cetățenii europeni, de la recunoașterea studiilor până la dezvoltarea calității serviciilor de educație și de sănătate în toate țările membre”, mai informează acesta.

3. Promovarea României în în afara granițelor și dezvoltarea proiectului european.

„Îmi doresc o Românie puternică într-o Uniune Europeană mai socială, umană, democratică și care asigura un trai mai bun pentru cetățeni. Pentru acest lucru, abordăm cu profesionalism și seriozitate temele europene și rolul pe care țara noastră îl are la nivel european și internațional”, mai precizează Victor Negrescu.

Mai multe informații despre programul alianței, la care eurodeputatul a lucrat, pe platforma www.stabilitate.ro.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL9 hours ago

Volodimir Zelenski cere ”lumii libere” un ”răspuns unit și hotărât” împotriva Iranului și Rusiei pentru a ”preveni răspândirea terorii în întreaga lume”

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Germania va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar, în contextul ”intensificării atacurilor aeriene ruse”

NATO11 hours ago

NATO ”condamnă” atacul Iranului asupra Israelului și ”îndeamnă la reținere”: ”Este esenţial ca actualul conflict din Orientul Mijlociu să nu devină incontrolabil”

CHINA12 hours ago

Cancelarul german Olaf Scholz a început o vizită de trei zile în China, pe fondul tensiunilor economice și războiului rus din Ucraina

ROMÂNIA13 hours ago

România a absorbit 97% din fondurile alocate în cadrul Politicii de Coeziune 2014-2020, anunță ministrul Adrian Câciu: Țara noastră a primit până în acest moment 23,2 miliarde de euro

G714 hours ago

UE condamnă ferm atacul Iranului asupra Israelului și cere evitarea escaladării situației în regiune. Liderii G7 se reunesc prin videoconferință

ROMÂNIA15 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac

ROMÂNIA16 hours ago

România este alături de Israel în fața atacului Iranului, subliniază președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Facem apel la evitarea escaladării situației de securitate din regiune deja extrem de dificilă

ROMÂNIA16 hours ago

Președintele Klaus Iohannis: România condamnă cu fermitate atacul Iranului împotriva Israelului. Facem apel la evitarea unei noi escaladări în regiune

INTERNAȚIONAL16 hours ago

Joe Biden condamnă ”în cei mai fermi termeni” atacul Iranului asupra Israelului și îl asigură pe Netanyahu de sprijinul de ”neclintit” al SUA față de securitatea Israelului

NATO3 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN4 days ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO4 days ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Marcel Ciolacu subliniază că institutele de la Fundeni reprezintă priorități pentru investițiile în sănătate: Nu putem face sănătate performantă în clădiri de 65 de ani

ALEGERI EUROPENE 20241 week ago

Ciolacu, întâlnire cu Scholz la Palatul Victoria: România mizează pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu, la depunerea listei alianței PSD-PNL la europarlamentare: Venim cu o ofertă europeană de stabilitate și de construcție

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Bogdan Ivan: Prin mințile geniale ale tinerilor cercetători, Romania devine una din cele mai importante țări din regiune și chiar un potențial hub pentru tehnologii emergente, cercetare și inovare

NATO2 weeks ago

Un discurs cât pentru istoria de 75 ani a NATO. Stoltenberg: Europa are nevoie de SUA pentru securitatea sa. Influența aliaților europeni multiplică puterea Americii

CONSILIUL EUROPEAN2 weeks ago

Klaus Iohannis: Viitoarea agendă strategică UE trebuie să se concentreze pe “consolidarea construcţiei europene” privind securitatea, apărarea și extinderea Uniunii

NATO2 weeks ago

Klaus Iohannis apreciază că șansele sale la șefia NATO sunt “rezonabile”: Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva

Trending