Connect with us

Victor Negrescu

Victor Negrescu, printre primii candidați pe lista alianței PSD-PNL la alegerile europene: Îmi doresc o Românie puternică într-o UE mai socială, umană, democratică

Published

on

© Victor Negrescu/Facebook

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, aflat printre primii candidați pe lista alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile europene din 9 iunie, afirmă, într-un mesaj pe Facebooj, că își dorește o Românie puternică într-o UE mai socială, umană, democratică și care va asigura un trai mai bun pentru cetățeni.

„Lista de candidați pentru Parlamentul European a fost oficial depusă. Sunt onorat de sprijinul colegilor mei din Partidul Social Democrat, de faptul că sunt al 4-lea reprezentant al PSD pe lista comună și locul 7 pe lista alianței pentru legislativul european”, scrie Victor Negrescu.

În acest sens, el prezintă, pe scurt, trei priorități cheie în viitorul mandat:

1. Sprijinirea măsurile care conduc la creșterea nivelului de trai și la dezvoltarea Uniunii Europene și a României.

„În calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE de anul viitor lucrăm la o bugetare în interesul cetățenilor”, asigură eurodeputatul social-democrat.

2. Drepturi egale pentru cetățenii europeni și români.

„Continuăm să susținem aderarea completă la spațiul Schengen și la un tratament egal pentru toți cetățenii europeni, de la recunoașterea studiilor până la dezvoltarea calității serviciilor de educație și de sănătate în toate țările membre”, mai informează acesta.

3. Promovarea României în în afara granițelor și dezvoltarea proiectului european.

„Îmi doresc o Românie puternică într-o Uniune Europeană mai socială, umană, democratică și care asigura un trai mai bun pentru cetățeni. Pentru acest lucru, abordăm cu profesionalism și seriozitate temele europene și rolul pe care țara noastră îl are la nivel european și internațional”, mai precizează Victor Negrescu.

Mai multe informații despre programul alianței, la care eurodeputatul a lucrat, pe platforma www.stabilitate.ro.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Victor Negrescu

Victor Negrescu: Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor

Published

on

© Victor Negrescu/Facebook

Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor, transmite eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a face viața oamenilor mult mai ușoară. De aceea, am susținut, la nivel european, alocarea consistentă de fonduri europene pentru reducerea inegalităților și educația digitală”, mai scrie eurodeputatul român.

În cadrul întâlnirii avute cu patronatul companiilor din domeniul digital (ANIS), care astăzi reprezintă aproape 10% din PIB-ul României, Victor Negrescu a prezentat perspectiva mea asupra modului în care România poate deveni un lider regional în domeniu.

„Pilonii transformării digitale trebuie să cuprindă o reglementare constructivă, sprijin pentru dezvoltarea de produse și servicii digitale autohtone, investiția în educație și bună informare, precum și afirmarea României ca actor activ și relevant în dezbaterile europene și internaționale privind evoluțiile tehnologice”, precizează acesta.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

De Ziua Europei, Victor Negrescu anunță organizarea unei ample consultări publice privind modul în care UE poate să vină în sprijinul comunităților locale: Apartenența României la UE a adus beneficii consistente

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, unită și puternică, România putând contribui la acest deziderat prin a deveni mai influentă în Europa, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu în mesajul său publicat cu ocazia celebrării Zilei Europei.

”De Ziua Europei ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, deschisă, unită și puternică. Pentru a realiza acest deziderat sunt absolut convins că România trebuie să devină mai influentă în Europa, să-și asume un rol activ în procesul decizional european și să se afirme prin profesionalism în structurile europene”, a precizat acesta într-o postare publicată pe Facebook.

El a amintit că ”aderarea României la Uniunea Europeană a reprezentat un pas important pentru securitatea, stabilitatea și dezvoltarea țării noastre”.

”Apartenența noastră la Europa unită a adus beneficii consistente României, atât din punct de vedere financiar cât și al drepturilor și oportunităților, reprezentând o garanție pentru un viitor mai bun pentru români”, a explicat el.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Victor Negrescu, împreună cu PSD și PES activists România, a anunțat că astăzi, de Ziua Europei, organizează ”la nivel național o amplă consultare publică privind modul în care Uniunea Europeană a venit și poate să vină în sprijinul comunităților locale”.

”Arătăm și faptul că aleșii locali PSD au excelat în atragerea banilor europeni și că prin implementarea programelor europene vom putea asigura un nivel de trai mai bun pentru oameni. De altfel, majoritatea școlilor, spitalelor și lucrărilor de reabilitare și infrastructură din localitățile noastre s-au făcut cu bani europeni”, a mai spus Negrescu.

El i-a invitat pe cetățeni să transmită mesajul lor ”despre ce putem face mai bine și mai mult pentru România și comunitățile noastre locale în Uniunea Europeană”.

Continue Reading

Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu își prezintă realizările și prioritățile viitoare în PE: Voi continua să lucrez cu profesionalism pentru ca România să fie puternică în UE

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Aflat la final de mandat în Parlamentul European, eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a transmis un mesaj de mulțumire și reflecție asupra realizărilor sale și a direcțiilor prioritare pentru viitorul României și al Europei.

„În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul oferit, pentru activitatea desfășurată în Parlamentul European. Sunt onorat că am reprezentat România la acest nivel și că am reușit, cu sprijinul dumneavoastră, să obțin pentru țara noastră fonduri europene suplimentare, să contribui la aderarea României la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă sau să mă lupt pentru ca românii să beneficieze de drepturi egale la nivel european”, a declarat Negrescu, evidențiind recunoștința sa față de sprijinul primit.

Negrescu a subliniat realizările sale concrete în atragerea de fonduri europene și contribuția sa la modernizarea României în domenii vitale precum educația și sănătatea.

„Am obținut 100 de milioane de euro prin proiectele pilot inițiate, fiind eurodeputatul cu cei mai mulți bani europeni obținuți pentru noi proiecte în domeniile educației, sănătății sau dezvoltării economice”, a menționat el, subliniind importanța investițiilor în viitorul țării.

În calitate de negociator-șef al Parlamentului European privind bugetul Uniunii Europene, Negrescu a adus beneficii concrete României.

„Am reușit să cresc finanțările europene pentru țara noastră și să salvez, prin modificările aduse regulamentelor europene, 10 miliarde de euro destinate țării noastre”, a afirmat el, evidențiindu-și abilitățile diplomatice și de negociere.

Eurodeputatul a evidențiat că aceste realizări l-au propulsat în funcția de chestor al Parlamentului European, cea mai importantă poziție deținută de România în Legislativul european. „Din această postură am susținut interesele României, am organizat evenimente de promovare ale țării noastre și mi-am adus aportul pentru ca prima dată un român să ocupe funcția de director general în Parlamentul European. Voi continua în viitorul mandat să lucrez cu profesionalism pentru ca România să fie puternică în Uniunea Europeană”, a mai afirmat acesta.

Privind spre viitor, Negrescu și-a exprimat prioritățile clare pentru un mandat ulterior, concentrându-se pe îmbunătățirea nivelului de trai al românilor și cetățenilor europeni în general. „Creșterea nivelului de trai este cheia pentru viitorul Europei”, a subliniat el, pledând pentru măsuri precum un salariu minim european și creșterea subvențiilor pentru fermieri.

Totodată, el va depune eforturi pentru asigurarea unui tratament egal pentru români în cadrul Uniunii Europene și sprijinirea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În încheiere, reprezentantul social-democrat în Parlamentul European a pledat pentru o reprezentare mai bună a României în instituțiile decizionale ale Uniunii Europene și a subliniat importanța implicării active și a direcționării proiectului european către nevoile reale ale cetățenilor.

„Doar prin seriozitate, implicare și curaj putem să răzbim ca țară, să contăm la nivel european și să direcționăm proiectul european spre nevoile reale ale cetățenilor”, a concluzionat eurodeputatul Victor Negrescu.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
CONSILIUL UE44 seconds ago

Țările UE solicită Comisiei Europene o nouă strategie cuprinzătoare pentru piața unică până în iunie 2025: Piața unică este încă fragmentată, iar marii actori își impun propriile reguli

NATO14 mins ago

Summitul NATO din 2025 va avea loc în Olanda, la Haga, anunță secretarul general Jens Stoltenberg

U.E.2 hours ago

UE pregătește modificarea taxelor vamale pentru coletele de sub 150 de euro pentru a contracara volumele uriașe de colete Shein și Temu, acuzate că nu respectă legislația europeană

REPUBLICA MOLDOVA3 hours ago

România și R. Moldova își reactualizează cooperarea militară, miniștrii apărării celor două țări semnând un protocol de amendare a acordului bilateral din 2012

ROMÂNIA3 hours ago

Ministrul Apărării evidențiază nevoia unui sprijin ”ferm” pentru Ucraina și R. Moldova și necesitatea unei abordări cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre

ROMÂNIA4 hours ago

Ministrul Bogdan Ivan a lansat consultările interministeriale asupra Cadrului național de competențe digitale, inițiativă ambițioasă realizată cu sprijinul Băncii Mondiale

ROMÂNIA5 hours ago

MAE: Un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

CONSILIUL UE5 hours ago

Statele membre solicită o politică spațială ambițioasă pentru consolidarea competitivității UE: Sectorul spațial va juca un rol din ce în ce mai important în autonomia strategică a Europei

CONSILIUL UE5 hours ago

Consiliul UE a adoptat noul Cod al frontierelor Schengen pentru a securiza granițele și a aborda migrația clandestină

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Reuters: Oameni din anturajul lui Putin susțin că liderul de la Kremlin dorește încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului

U.E.24 hours ago

Îmi doresc o Europă puternică, prosperă, care protejează, răspunzând așteptărilor tinerei generații, subliniază Ursula von der Leyen în dezbaterea Eurovision

U.E.1 day ago

Candidatul Socialiștilor Europeni la șefia CE, Nicolas Schmit: Ceea ce mă interesează pe mine cel mai mult este să îmbunătățesc condițiile de viață ale tuturor cetățenilor europeni

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

R. Moldova are ca obiective principale obiective asigurarea păcii pe termen lung în regiune şi salvarea vieţilor prietenilor şi vecinilor ucraineni, subliniază premierul Dorin Recean

ROMÂNIA1 day ago

România își propune să fie unul dintre cei mai importanți actori ai procesului de reconstrucție a Ucrainei, având resursele și hotărârea pentru a ajuta această țară să renască, a subliniază premierul Marcel Ciolacu

INTERNAȚIONAL3 days ago

România și Turcia au înființat, la Ankara, Consiliul Cooperării Strategice la Nivel Înalt pentru a apropia cele două state “strategic, economic, militar, energetic și social”

INTERNAȚIONAL4 days ago

Gaza: Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale solicită mandate de arestare împotriva lui Netanyahu și a ministrului israelian al apărării pentru crime de război și crime împotriva umanității

SUA4 days ago

Biden sprijină „protestele pașnice și non-violente” ale studenților față de criza umanitară din Gaza: „Știu că vă frânge inima. O frânge și pe a mea”

ROMÂNIA6 days ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

ROMÂNIA1 week ago

Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

INTERNAȚIONAL1 week ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

Trending