Victor Ponta a prezentat Strategia de Dezvoltare a Rețelei de Autostrăzi 2014-2018

ponta gov.roPremierul Victor Ponta a prezentat, marti, un proiect al USL privind strategia de dezvoltare a retelei de autostrazi 2014-2018, care va fi pus in aplicare incepand din ianuarie 2014. Ponta a explicat ca reteaua de autostrazi va trebui construita, nu doar proiectata, indiferent de culoarea politica a guvernului care va conduce tara si a punctat ca Romania are in total 500 de kilometri de autostrada, precizand ca banii vor fi luati din patru surse de finantare.

“Pe baza discutiilor avute in Guvern cu parlamentarii care au muncit la aceasta idee, vreau sa va prezint un proiect al USL, acela de a avea in mod realist o retea de autostrazi care sa fie construita, nu doar proiectata. Am stabilit anul 2018 ca orizont de realizare a acestor autostrazi, cand se implinesc 100 de ani de cand Romania a fost unita. (…)”, a spus Victor Ponta,citat de MondoNews.

“Avem 500 de km autostrazi, 230 au fost inaugruati anul trecut de actualul guvern, insa era in lucru autostrada Bucuresti- Constanta. Doar s-au finalizat niste lucrari insa important este sa finalizam proiectele deja incepute. Sunt 4 surse de finantare. Din fonduri de coeziune, avem 3 miliarde de euro, cu totul pentru infrastructura sunt 6 miliarde, 3 la infrastructura si 3 pentru constructii de autostrazi. Putem si suntem avansati cu proiectele in concesiune si parteneriat public privat. Avem fondurile din bugetul de stat, intre 750 milioane si 1 miliard din acciza la combustibil pentru constructia de autostrazi, Parlamentul si Guvernul vor decide in fiecare an in ce directie aloca aceasta resursa suplimentara. In acest moment avem autostrada Bucuresti – Constanta fara centura, Bucuresti – Ploiesti, 40 km finalizati intre Turda si Gilau, Arad-  Timisoara si un mic tronson intre Deva si Orastie, 34 de km”, a mai declarat premierul.

Sursa: MondoNews
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.