Victor Ponta: Chitoiu si Gerea inca sunt ministri; Basescu poate sa faca 70 de plangeri penale

ponta_basescuPremierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Daniel Chitoiu si Andrei Gerea inca sunt ministri, el aratand ca demisiile acestora au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern si ca situatia lor juridica e clara, iar seful statului poate sa faca si 70 de plangeri penale, potrivit Mediafax. 

“Situatia juridica este foarte clara, chiar si pentru presedintele Basescu, care minte si isi bate joc de oameni, ca de obicei, ca spune ca nu s-au publicat decretele in Monitorul Oficial… Pai a semnat dansul vreun decret si nu l-am publicat eu? Nu a semnat niciun decret! Sa-mi trimita decretul daca vrea”, a spus Ponta.

El a precizat ca, din punct de vedere legal si constitutional, lucrurile sunt foarte clare.

“Poate sa faca 70 de plangeri penale domnul Basescu, sa fie sanatos”, a adaugat Ponta.

El a mentionat ca demisiile sunt depuse la cabinetul sau, dar nu sunt inregistrate.

“Demisiile reprezinta o vointa personala care se va concretiza din punct de vedere legal atunci cand voi inainta – eu nu pot sa inaintez o propunere de revocare a unui ministru fara sa spun cine ocupa functia respectiva – nu exista sa las asa, in aer, ministere”, a spus Ponta.

El a aratat ca vicepremierul Gabriel Oprea a preluat interimar Ministerul de Interne in urma unei discutii cu liderul PNL, Crin Antonescu.

“Gabriel Oprea semneaza pentru ca exista decretul presedintelui publicat in Monitorul Oficial. Cand l-am numit pe Oprea, am avut o intelegere cu domnul Antonescu, altfel nu l-as fi numit”, a spus Ponta.

El a sustinut ca Guvernul este functional, chiar daca ministrii Chitoiu si Gerea nu au venit la ultima sedinta.

“Au pregatit sedinta de Guvern, chiar daca nu au venit”, a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni, la B1TV, daca se gandeste sa faca plangere penala impotriva premierului, pentru coruptie si abuz in serviciu, el spunand ca “nu este departe ziua” si ca a cerut deja unui grup de juristi sa vada daca seful Guvernului poate raspunde in fata legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.