Victor Ponta, pentru presa straina: Libertatea de miscare nu poate fi limitata

victor pontaPremierul roman Victor Ponta spune ca este “in dezacord” cu propunerile omologului sau britanic David Cameron, in privinta imigrantilor romani si bulgari, dupa ce initial l-a sustinut pe acesta, scrie sambata AFP, potrivit HotNews.

“Libertatea de miscare nu poate fi limitata, aici sunt in dezacord cu domnul Cameron. Inteleg ingrijorarile exprimate in presa britanica, insa aceste temeri nu pot fi folosite pentru a genera sau a justifica abuzuri sau discriminari asupra cetatenilor europeni”, a afirmat Ponta intr-o declaratie transmisa presei straine.

Vineri, Ponta a declarat ca “putem fi in totalitate de acord cu principiul anuntat” de Cameron, “adica faptul ca trebuie inasprite conditiile pentru a nu exista abuzuri asupra sistemele de protectie sociala”.

“De un an, si noi am inasprit conditiile pentru a nu ne trezi cu cei care sunt beneficiari ai alocatiilor sociale ca au Mercedes si locuiesc in tot felul de vile”, a spus liderul social-democrat.

“Nu voi accepta ca astfel de masuri sa vizeze doar romanii si bulgarii, ele trebuie aplicate tuturor europenilor, fara discriminare”, a subliniat Ponta.

Sursa: HotNews.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.