Victor Ponta: Peste 5 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în ţară

victor pontaPeste 5 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în ţară în 2013, an în care România a câştigat două pariuri importante, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„Pariul cu agricultura nu este singurul câştigat în acest an. A mai fost unul, şi anume cel legat de absorbţia fondurilor europene. Vedem nişte lucruri pe care oamenii din ţară le ştiu mai puţin, pentru că, fiind veşti bune, nu o să le vadă şi nu o să le audă nicăieri”, a spus Ponta, potrivit Antena3.ro.

“Cu agricultura – înţeleg că aveţi nu doar cea mai bună producţie agricolă din 2005 încoace – dar ce mă interesează foarte mult: 67% absorbţia fondurilor din agricultură şi dezvoltarea rurală şi plăţile directe şi anul acesta aţi adus în ţară 2,7 miliarde de euro, iar la fonduri de coeziune, unde era tragedia României, unde eram coada Europei, cu 7% anul trecut prin mai, (…) ajungem astăzi avem 29,8% absorbţie (…) şi 2,88 de miliarde de euro intrate în ţară. 2,7 cu 2,8 sunt 5,5 miliarde de de euro, bani nerambursabili, nu împrumuturi pe care trebuie să le plătim noi sau cine va veni după noi. Bani nerambursabili de la UE – 5,5 miliarde de euro în 2013″, a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Surse: Agerpres.roAntena3.ro

One Response to Victor Ponta: Peste 5 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în ţară

  1. rivo.ro 29/12/2013 at 01:22

    E foarte bina ca au intrat. Dar se intreaba cineva si unde s-au dus ? Ce s-a intamplat cu ei ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.