Victor Ponta sustine ca nu a primit circulara trimisa de Bruxelles tarilor europene

ponta gov.roPremierul Victor Ponta a afirmat ca nu a primit circulara trimisa de Bruxelles tarilor europene, sustinand ca a fost transmisa doar la Presedintie. 

“O să primim, cred”, a mai spus Ponta. Intrebat cum comenteaza faptul ca Bruxelles-ul a transmis celor 28 de state membre UE o circulara cu doua obiective majore privind relatiile cu China a raspuns ca “toate obiectivele pe care ţările centrale şi din estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective, care se adaugă relaţiei şi Parteneriatului Uniunea Europeană – China”. 

“Poziţia mea este foarte clară, şi anume, aşa cum am discutat cu preşedintele Barroso, la Bruxelles, cu care am discutat despre acest forum, care anul trecut s-a ţinut la Varşovia, după cum ştiţi foarte bine, este un lucru extrem de important ca România să găzduiască a doua ediţie a acestui forum, toate obiectivele pe care ţările centrale şi din estul, sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective, care se adaugă relaţiei şi Parteneriatului Uniunea Europeană – China şi, evident, că nu este nimic ‘împotrivă’, totul este ‘pentru’. De altfel, însă, regiunea central şi est europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale şi, repet, am discutat acest lucru cu preşedintele Barroso – mesajul este extrem de pozitiv”, a raspuns Ponta intrebarii jurnalistilor.

Bruxelles-ul a transmis celor 28 de state membre UE o circulara cu doua obiective majore privind relatiile cu China. Primul obiectiv este ca orice negociere bilaterala cu China sa nu treaca peste liniile directoare de negociere stabilite la nivel comunitar. Al doilea obiectiv este ca statele membre sa informeze Bruxelles-ul in legatura cu eventualele acorduri incheiate cu China. Circulara a fost transmisa de Bruxelles cu citeva zile inainte de summitul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est, care va avea loc la Bucuresti in 25-29 noiembrie.

Sursa: HotNews.ro
Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.