Victor Ponta sustine ca Romania dispune de prea putine fonduri europene pentru perioada 2014-2020

victor pontaPremierul Victor Ponta considera ca cele 40 miliarde de euro alocate Romaniei din bugetul fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 reprezinta o suma prea mica.

“Pentru 2014-2020 avem foarte putini bani. Romania si Bulgaria au cea mai mica alocatie dintre toate tarile UE, raportata la numarul de locuitori, in jur de 1.000 de euro pentru fiecare locuitor”, a declarat marti Victor Ponta, potrivit HotNews.

Aceasta in conditiile in care din exercitiul financiar 2007-2013, rata absorbtiei a fost de doar 33,47%, in privinta sumelor solicitate de Romania pentru a-i fi rambursate de Comisia Europeana. Insa, absorbtia efectiva de bani europeni luati de Romania este de 26,49%.

“Toate tarile din jurul nostru, chiar si Croatia care este nou membru, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, pornesc de la 2.000 de euro, deci dublu fata de noi. Dupa cum spune Comisia Europeana, sa nu plangem dupa laptele varsat ca oricum nu mai putem salva negocierea asa cum a fost facuta. Important este ca acesti bani foarte putini pe care ii avem la dispozitie sa incercam sa ii folosim cat mai bine”, a mai afirmat Ponta.

Acesta sustine ca Romania ar avea nevoie de mai multi bani. “Bani pentru tot ceea ce ne dorim si ne propunem nu sunt”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.