Victoria Nuland a cerut Parlamentului să adopte Legile Big Brother

nuland_partideAdjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ulterior, emisarul SUA a avut şi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Pe parcursul zilei, Nuland mai are programate discuţii cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu liderii partidelor politice.

Potrivit unor surse politice, anunță Adevărul, Victoria Nuland a cerut implemntarea legilor Big Brother şi adoptarea unui nou Cod electoral. Informaţia a fost confirmată, ulterior, de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.„A fost nu o discuţie, ci a fost evocat acest subiect care e un subiect de preocupare comună, pentru că şi România şi SUA şi toate ţările europene sunt preocupate de combaterea terorismului, de asigurarea securităţii naţionale, a securităţii comune şi sigur că aceste subiecte au fost evocate pe parcursul discuţiei”, a spus preşedintele Senatului.

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a fost prezent la discuţii din partea PNL, a confirmat şi el, pentru Digi 24, că la întâlnirea cu Victoria Nuland s-a discutat despre legile securităţii naţionale.

„A fost un mesaj de încredere, în măsura în care România va continua pe calea reformelor. S-a menţionat articolul 5 din Tratatul NATO, în acelaşi timp au fost ridicate şi chestiuni punctuale, cum ar fi legislaţia aplicabilă Justiţiei şi a luptei antiteroriste. Trebuie discutat în Parlament dacă trebuie făcute ajustări pentru legile pe securitate naţională.Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege. S-ar putea exprima juridic corect ambele deziderate: şi nivelul de securitate, şi cel al drepturilor cetăţeneşti. Poziţia exprimată a fost aceea de suport, de cooperare şi de încurajare. Nimeni nu a dat termeni nimănui. Colegii români au sugerat şi au spus că este foarte important să continuăm pe calea luptei anticorupţie.

Mai multe detalii despre vizita subsecretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice aflați aici.

.

One Response to Victoria Nuland a cerut Parlamentului să adopte Legile Big Brother

  1. boby 20/01/2015 at 19:09

    Am zis ca mergem pe calea apusului ! Pai hai sa mergem! Eu unul, stiindu-ma cinstit nu ma deranjaza legea Big Brother! Daca ea exista in apus insemna ca e buna si la noi! Cine nu vrea? Pai alesii nostri pentru ca fiind necinstiti se simt in pericol!
    Cu sau fara legea BB oricum toata lumea e supravegheata iar cei ce au crezut ca sunt singuri pe lume au fost mai mult decat naivi!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.