VIDEO. Donald Trump, despre activitatea ONU din ultimii ani: Nu şi-a atins adevăratul potenţial din cauza birocraţiei şi a proastei administrări

În cadrul primului său discurs la ONU, președintele american Donald Trump a criticat activitatea întreprinsă în ultimul an de Națiunile Unite. Acesta a ținut să puncteze că este prost gestionată și sufocată de birocrație. În acelaşi timp, liderul SUA l-a lăudat pe secretar general al ONU, care s-a angajat să reformeze organizaţia, informează Digi24.

“În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite nu şi-a atins adevăratul potenţial din cauza birocraţiei şi a proastei administrări. Deşi bugetul ONU a crescut cu 140% şi personalul s-a dublat din anul 2000, nu vedem rezultate pe măsura investiţiei. Ştiu, însă, că sub conducerea actualului secretarul general (n.r. Antonio Guterres) lucrurile se schimbă, se schimbă repede şi o putem vedea. De aceea lăudăm apelul secretarului general ca Naţiunile Unite să se concentreze mai mult asupra oamenilor și mai puțin asupra birocrației”.

La rândul său, Guterres a spus că birocrația subminează ONU, anunță Agerpres.

“Cineva m-a întrebat recent ce mă ține treaz noaptea. Răspunsul meu a fost simplu: birocrația. Structurile fragmentate. Procedurile complicate. Birocrația infinită”, a declarat el.

“Dacă cineva ar fi dorit subminarea ONU, nu ar fi putut veni cu o idee mai bună decât impunerea unora dintre regulile pe care ni le-am creat noi înșine”, a spus secretarul general al ONU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.