VIDEO Eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE) la Parlamentul European al Sănătății: Problema vaccinării poate fi combătută. Trebuie să readucem încrederea în știință

Corespondență CaleaEuropeana.ro de la Bruxelles – Robert Lupițu

Problema vaccinării la nivelul mai multor țări membre ale Uniunii Europene s-a acutizat pe fondul neîncrederii apărute în raport cu știința, a susținut marți eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European.

Gazdă a unei noi sesiuni a European Health Parliament (EHP), Vălean a fost întrebată despre ce pot face membrii Parlamentului European în problema vaccinării la nivel european.

Cel mai important lucru este să facilităm dialogul între toate părțile implicate. Vreau să subliniez faptul că problema este una mai extinsă, deoarece problema vaccinării merge mână în mână cu neîncrederea în știință. Trebuie să readucem încrederea în știință. Văd asta în conexiune cu tot ceea ce se întâmplă”, a spus aceasta în cadrul unei dezbateri ce a precedat lucrările EHP. 

În al doilea rând, vorbind despre vaccinare, am zis de dialog. Cred că un rol important se află la nivelul țărilor membre, deoarece fiecare stat membru știe mai bine specificitatea mentalității și culturii cetățenilor lor. Trebuie să îi încurajăm, să facă schimb de bune practici și să dialogheze”, a mai continuat eurodeputatul român.

Adina Vălean, președintele Comisiei ENVI din Parlamentul European, găzduiește marți la Bruxelles o nouă sesiune a European Health Parliament, o reuniune desfășurată sub motto-ul ”Make health great again” și dedicată inițiativelor pentru vaccinare la nivel european, asistența medicală, dar și situației sănătății la nivel european și viitorul acesteia.

Alături de Adina Vălean, la eveniment participă Xavier Prats Monné, directorul general pentru sănătate și siguranță alimentară din cadrul Comisiei Europene, Kris Sterkens, președintele companiei farmaceutice Janssen EMEA și Nicola Bedlington, secretar general al Forumului Pacienților Europeni.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.