Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO Eveniment de încheiere “S.E.S Solidaritate Egalitate Sustenabilitate”– proiect realizat cu fonduri europene ce a facilitat instruirea a 300 de persoane

Published

on

301 persoane aparţinând grupurilor cu risc crescut de marginalizare au beneficiat gratuit de cursuri de inițiere operator-calculator și de antreprenoriat în domeniul economiei sociale în vederea dezvoltării abilităţilor de inserţie în societate şi pe piaţa muncii.

Acestea au fost realizate cu ajutorul Asociaţiei pentru Sprijin şi Training Resurse Umane ”A.S.T.R.U.” şi partenerii T.M. D. LASTING SERVICE SRL, Asociaţia “Florian Liviu” în cadrul Proiectului “S.E.S Solidaritate Egalitate Sustenabilitate” ID 146188, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Untitled

Obiectul general al proiectului, derulat între 15 octombrie 2014 – 30 noiembrie 2015, l-a reprezentat susținerea  dezvoltării economiei sociale şi a unei societaţi coezive şi incluzive, prin dezvoltarea şi promovarea unor activităţi şi servicii generatoare de profit pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune socială să se integreze sau reintegreze pe piaţa muncii, prin crearea a 11 structuri de economie socială (SES), în cele 3 regiuni de implementare vizate: Sud Muntenia, Sud – Est şi Bucureşti – Ilfov.

În cadrul proiectului au fost urmărite dezvoltarea abilităţilor de inserţie în societate şi pe piaţa muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, prin realizarea unui program integrat de informare, consiliere în domeniul economiei sociale, pentru persoane aparţinând grupurilor cu risc crescut de marginalizare.

Astfel, persoane cu dizabilități, persoane de etnie romă, tineri care au părăsit sistemul de protecție a copilului, persoane care au părăsit timpuriu școala și femei în situații de risc au participat activitatea de instruire – cursuri de iniţiere în utilizare calculator (TIC) şi de dezvoltare competente antreprenoriale– economie socială. Participanţii au beneficiat, pe lângă dezvoltarea profesională propriu- zisă, şi de subvenţii, transport şi masă gratuite, precum şi de consiliere şi evaluarea aptitudinilor şi cunoştinţelor acumulate,  finalizată prin obţinerea de certificate de absolvire ANC.

Așadar, în cadrul proiectului:

-Au fost înființate 11 structuri economice sociale

-301 persoane au participat la cursuri de instruire în domeniul economiei sociale

-301 persoane au beneficiat de consiliere și orientare în economie socială

-44 de locuri de muncă au fost create, în cadrul structurilor economiei sociale, pentru persoanele din grupul țintă al proiectului.

Cursanții vor avea șansa să își dezvolte cariera și să pornească afaceri ce le vor asigura locuri de muncă în viitor.

Evenimentul de încheiere al acestui proiect a avut loc joi, 19 noiembrie 2015.

INTERVIU – Anda Maria Iroiu, expert comunicare și promovare în cadrul proiectului

Dan Cărbunaru: Doamnelor și domnilor Proiectul Solidaritate Egalitate Sustenabilitate a prilegiut foarte multe lucruri frumoase și cu ocazia conferinței de închidere a evenimentului am aflat foarte multe povești de succes. Cele mai interesante erau legate exact de activitatea celor 11 S.E.S – uri, structuri de economie socială, înființate în cadrul acestui proiect. Despre antreprenoriat în economia socială este o afacere de profit sau cu efect social discutăm cu doamna Anda Alina Iroiu, expert în comunicare – promovare în cadrul acestui proiect. Sarut’mâna doamnă !

Anda Iroiu: Bună seara ! Vă mulțumesc pentru faptul că v-ați gândit la proiectul nostru ca la un proiect de succes realizat prin co-finanțare europeană. A fost o onoare pentru noi să vă avem ca moderatori și, sperăm, să ne întâlnim și la viitoarele proiecte.

D.C. Cu mare plăcere ! De ce această distincție între economia socială, afacere profitabilă, efect social ?

A.I. Pentru că este cu adevărat o mare diferență între antreprenoriatul social și antreprenoriatul de afaceri. Aparent, ca antreprenor, oricine își dorește să obțină profit, este calea de a duce o afacere mai departe. Diferența între cele două tipuri de antreprenoriat este una care ține mai curând de sufletul nostru. Este una care ține mai curând de statutul nostru de om al cetății. Dacă ne pasă de ceea ce se întâmplă în colectivitatea în care trăim, dacă identificăm o problemă socială care ne afectează pe mai mulți dintre noi, dacă avem o sclipire, o idee bună prin care am putea să rezolvăm realist acea problemă, atunci ar fi păcat să nu apelăm la opțiunea S.E.S. – urile. Iată, prin ajutor european, putem face ceea ce noi înșine nu avem cum să facem vreodată. Să ne dotăm cu utilaje moderne, cu aparatură modernă cum a fost cazul S.E.S.-urile celor 11 S.E.S-uri deshise în cadrul acestui proiect și, putem, de la această idee formidabilă să ajutăm oamenii din jurul nostru , să-i aducem aproape, să devenim noi înșine o cale de a dezvolta afacerea și a aduce din ce în ce mai mulți oameni lângă noi și de a ne creea propriile mijloace de a identifica alte probleme și a le rezolva și așa mai departe.

D.C. Da, este un exemplu foarte interesant de urmat și poate de către alții. Cum i-ați văzut pe acești oameni încă de la începutul lor, în momentul în care au intrat în proiect ? Care a fost cel mai important moment, cel în care ei au înțeles că pot sta pe picioarele lor, că nu este nevoie să rămână într-o zonă de defavorizați, de asistență socială, nu mă refer acum doar la partea de sprijin financiar pe care statul o acordă acestor categorii de persoane, ci la demnitatea lor de oameni . Cum vi s-au părut schimbările înregistrate într-un an de zile ?

A.I. Eu nu pot să mint. Trebuie să vă spun adevărul. Adevărul este că mi-a fost foarte teamă că vom reuși să atragem din grupul țintă ,numărul imens de persoane pe care ni l-am propus, peste 300, de fapt au fost peste 400 de persoane care ne-au trecut prin mână, însă 300 au rămas pentru că, făcând parte din categorii considerate a fi undeva la periferia societății. Nu vreau să jignesc pe nimeni, sunt și persoane care, de exemplu, au peste 40 de ani și au rămas fără loc de muncă și atunci evident oamenii aceia nu au nicio vină. Sunt oameni care au făcut școală, care și-au văzut de treabă, dar asta a fost conjunctura și au rămas fără loc de muncă și au devenit șomeri de lungă durată pentru că știți cât de greu se reangajează. Dar au fost și foarte foarte multe persoane care au venit pentru subvenția de 500 de lei inițial. Dureros, dar asta i-a atras în primă instanță. Secretul că au rămas lângă noi și că și-au văzut de școală și că au dat examen și că au fost capabili să ia examenul respectiv cred că a stat în harul formatorilor. Oamenii care au lucrat cu acești cursanți au fost niște oameni absolut speciali. Am avut niște lectori de excepție care au știut să se împrietenească cu acei cursanți, care au știut să-i facă să înțeleagă că este o șansă reală pentru ei să urmeze cursurile, să înțeleagă despre ce este vorba, să se angajeze cei mai buni dintre ei este, de asemenea, un merit special și al consilierilor pentru că ei au fost sita, au fost cei care au putut să cearnă cine are șansa să rămână și cine chiar nu are cum să izbândească în acest proiect. La final, noi ne-am gândit pentru cei care ne-au trecut prin mână și care, din păcate pentru ei, nu au putut să urmeze cursurile de pregătire pentru că au mari mari probleme cu alfabetizarea – încă mai există oameni analfabeți și semianalfabeți în România – m-am gândit că viitorul proiect de care ne-am putea ocupa ar putea fi unul dedicat acestor oameni . Am rămas uimită să văd câți oameni își scriu cu greu numele de familie și prenumele.

D.C. Este adevărat, asta face parte din realitatea tristă cu care se confruntă România. Partea bună este că vă gândiți și la acești oameni și cum ați reușit deja să ajutați oameni aflați în situații dificile, sperăm să reușiți să faceți ceva și pentru alții care au nevoie de ajutor și de schimbare. Mulțumim frumos !

A.I. Și eu vă mulțumesc din suflet și vrem să vă avem lângă noi și la proiectele viitoare !

D.C. Cu mare plăcere !

INTERVIU – Adelina Duca, reprezentant Structură de Economie Socială

Dan Cărbunaru: Dintre cele 11 Structuri de Economie Socială din cadrul proiectului Solidaritate Egalitate Sustenabilitate doamna Adelina Duca, dumneavostră sunteți reprezentanta uneia dintre aceste S.E.S.-uri, Legos Construct, o inițiativă legată de confecții metalice. Sigur, față de provocările specifice unui astfel de proiect, de pregătire a omenilor și sper să avem ocazia să discutăm despre asta : cum i-ați găsit, ce fel de oameni lucrează în această formă de antreprenoiat social . Spuneți-ne de provocarea tehnologiei și de cât de importantă este tehnologia pentru succesul unui astfel de proiect.

Adelina Duca: Este destul de importantă, ce pot să spun. Am avut ocazia să fim printre fericiții beneficiari ai unei subvenții prin care să ne asigurăm dotarea cu utilaje de ultimă generație , utilaje care să ne ajute să producem cele mai bune produse pentru a satisface clientul.

D.C. Ce produceți ? Ce tipuri de produse aveți ?

A.D. Confecții metalice și structuri ale acestora, grilaje, garduri, scări interioare, exterioare și lista poate continua .

D.C. Haideți să facem acest exercițiu de imaginație, ce s-ar fi întâmplat dacă ați fi dorit să faceți o astfel de afacere fără să fi avut finanțare europeană, mă refer acum și la partea de pregătirea a oamenilor, dar și la accesul la tehnologie ? Ce variantă ați fi avut ?

A.D. Ar fi fost destul de greu pentru că este nevoie de un buget nu tocmai mic și, probabil, singura alternativă ar fi fost combinarea mai multor asociații.

D.C. Deci au fost bine veniți banii europeni în acest context ?

A.D. Foarte buni !

D.C. Câți angajați aveți ?

A.D. Avem 4 angajați.

D.C. Ce ne puteți spune despre ei ?

A.D. Sunt niște oameni frumoși, oameni dornici de muncă, oameni care unii dintre ei nu au mai lucrat , mai avem și o persoană de etnie rromă, știm foarte bine cum sunt priviți, dar nu este cazul să intrăm în detalii. Din punctul nostru de vedere toată lumea are dreptul la un loc de muncă, la o viață mai bună, la integrare în societate. Avem și o persoană cu dizabilități cu care ne descurcăm destul de bine , este foarte receptiv. Încercăm să îi susținem , ca și manageri de S.E.S. și sperăm să dea roade cât mai multe !

D.C. Ce planuri aveți pentru viitor ?

A.D . Un plan de viitor este acela de a ne extinde, bineînțeles ! Să mărim numărul de angajați, să ne extindem de ce nu și în alte zone și să colaborăm și cu celelalte S.E.S. – uri.

D.C. Vă doresc mult succes !

A.D. Vă mulțumim !

 

.

EVENIMENTE

Dezbatere cu Ambasadorul României în SUA despre parteneriatul strategic România-SUA, la un nou curs-eveniment online, deschis tuturor studenților SNSPA

Published

on

© Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US/ Facebook

Joi, 14 ianuarie 2021, ora 18:00, echipa masteratului “Politică și economie europeană”, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) invită studenții și cadrele didactice SNSPA să participe online la o nouă întâlnire, organizată în cadrul seriei de cursuri-eveniment la care sunt invitați experți în diplomația economică europenă contemporană.

Seria de evenimente din anul 2021 este deschisă de E.S. George Cristian Maior, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Anul 2021 reprezintă un moment de referință atât pentru relațiile bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și din perspectiva așteptărilor existente față de leadership-ul american. În anul 2021 se împlinesc 10 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI și de la semnarea acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea în România a sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite.

De asemenea, având în vedere noile provocări globale și mai ales situația tensionată cauzată de problemele socio-economice determinate de pandemia Covid-19, atât acasă, în Europa, dar și în Statele Unite ale Americii, considerăm că este deosebit de important pentru comunitatea SNSPA să înțeleagă dinamica și perspectivele relațiilor transatlantice.

Studenții SNSPA pot participa la această întâlnire online, completând acest formular. După confirmarea participării veți primi link-ul Webex prin care vă veți putea alătura evenimentului.

Continue Reading

EVENIMENTE

Compania Leviatan felicită think tank-ul New Strategy Center pentru lansarea volumului “Post pandemic world. Perspectives on foreign and security policy”

Published

on

© New Strategy Center

Compania Leviatan Design a felicitat vineri think tank-ul New Strategy Center pentru lansarea volumului “Post pandemic world. Perspectives on foreign and security policy”, apariția acestui proiect fiind susținută de această companie.

“Leviatan felicită fundația New Strategy Center și pe editorii cărtii “Post pandemic world Perspectives on foreign and security policy” și mulțumește pe această cale acestora pentru șansa de a putea susține acest proiect, care din perspectiva noastră reprezintă o sublimare valoroasă și necesară a expertizei specialiștilor din domenii interdependente, precum științe politice, economie, diplomație, securitate sociologie, asupra acestui eveniment istoric și global anticipând impactul potențial asupra existenței viitoare”, a transmis directorul general al companiei, Cătălin Podaru, într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

“Cartea reprezintă o “ocheadă” în viitor și poate fi de utilitate crucială decidenților atât din structurile statale cât și din mediu economic, dar și în plan personal în vederea adaptării timpurii și resetării paradigmelor actuale”, a mai spus acesta.

Leviatan Design este o companie românească cu cu rol de proiectant general pentru proiecte de infrastructură de apărare și NATO.

New Strategy Center, în parteneriat cu Editura Curtea Veche, a lansat joi cartea “Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy”.

Evenimentul de lansare, organizat în format online, a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.

Volumul în limba engleză, al cărui editori sunt doamna Olivia Toderean, diplomat, ambasadorul Sergiu Celac, fost ministru de Externe și președinte de onoare al New Strategy Center și domnul George Scutaru, director general al New Strategy Center, cuprinde 25 de contribuții semnate de oficiali și experți din sfera relațiilor internaționale și securității, atât din România, cât și din străinătate.

Prefața este scrisă de ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, iar postfață este semnată de ambasadorul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Printre autorii români ai volumului se numără domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe,  domnul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, foști miniștrii de Externe și ai Apărării, cum ar fi Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, domnul Ionel Nițu, președintele NSC, ambasadorii Doru Costea și Gheorghe Magheru,  doamna Oana Popescu-Zamfir, directorul Global Focus Center. Generalul (ret.) Sir James Everard, fost Locțiitor al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (Marea Britanie), Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University (SUA), ambasadorul Ichiro Fujisaki, președinte al Nakasone Peace Institute (Japonia), Generalul (ret.) Vincenzo Camporini, fost Șef al Statului Major al Apărării (Italia), domnul Michele Nones, vicepreședinte al Instituto Affari Internazionali (Italia), Dr. Bruno Tertrais, director adjunct al Fondation pour la Recherché Strategique (Franța), Dr. Phillip Petersen, președinte al New Generation Warfare Centre (SUA), sunt doar câțiva dintre experții străini de calibru ce figurează la rândul lor ca autori.

Eseurile abordează o gamă largă de subiecte, de la schimbările din configurația geopolitică globală până la provocările actuale și emergente ale securității mondiale, într-un mediu din ce în ce mai competitiv și controversat. Autorii explorează evenimentele majore care modelează politicile externe, de apărare și de securitate ale statelor, analizând, de asemenea, și rolul noilor tehnologii, al extinderii competiției în mediul cibernetic și în cel spațial, al evoluției amenințărilor de tip hibrid. Unii autori se referă și la eroziunea normelor internaționale și a instituțiilor multilaterale și, nu în ultimul rând, la procesele care constituie o amenințare la adresa sistemului democratic.

Cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Curtea Veche (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy) sau în format ebook (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy-ebook).

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center lansează cartea “Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” (LIVE 17 decembrie ora 16:00)

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center, în parteneriat cu Editura Curtea Veche, lansează joi, 17 decembrie, între orele 16.00-17.30, cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy”, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Lansarea va fi în format online și va putea fi urmărită live pe www.newstrategycenter.ro și, de asemenea, pe platforma Calea Europeană, accesând www.caleaeuropeană.ro și pagina de Facebook Calea Europeană.

Evenimentul va fi organizat sub forma unei dezbateri, moderate de ambasadorul Sergiu Celac și Dr. Olivia Toderean, doi dintre editorii acestui volum.

Veți putea cunoaște opiniile despre efectele pandemiei asupra securității internaționale ale unora dintre autorii acestei cărți, care participă online la lansare, cum ar fi ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al UE și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, Dr. Antonia Colibășanu, analist al Geopolitical Futures, Dr. Charles Powell, director al ELCANO Royal Institute (Spania), Dr. Adam Eberhardt, director al Centre for Eastern Studies – OSW (Polonia), Dr. Harlan Ullman, senior advisor la Atlantic Council (SUA), Dr. Karsten Friis, director al Departamentului de Cercetare pentru Securitate și Apărare din cadrul Norwegian Institute of International Affairs (Norvegia).

Volumul în limba engleză, al cărui editori sunt doamna Olivia Toderean, diplomat, ambasadorul Sergiu Celac, fost ministru de Externe și președinte de onoare al New Strategy Center și domnul George Scutaru, director general al New Strategy Center, cuprinde 25 de contribuții semnate de oficiali și experți din sfera relațiilor internaționale și securității, atât din România, cât și din străinătate.

Prefața este scrisă de ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, iar postfață este semnată de ambasadorul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Printre autorii români ai volumului se numără domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe,  domnul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, foști miniștrii de Externe și ai Apărării, cum ar fi Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, domnul Ionel Nițu, președintele NSC, ambasadorii Doru Costea și Gheorghe Magheru,  doamna Oana Popescu-Zamfir, directorul Global Focus Center. Generalul (ret.) Sir James Everard, fost Locțiitor al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (Marea Britanie), Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University (SUA), ambasadorul Ichiro Fujisaki, președinte al Nakasone Peace Institute (Japonia), Generalul (ret.) Vincenzo Camporini, fost Șef al Statului Major al Apărării (Italia), domnul Michele Nones, vicepreședinte al Instituto Affari Internazionali (Italia), Dr. Bruno Tertrais, director adjunct al Fondation pour la Recherché Strategique (Franța), Dr. Phillip Petersen, președinte al New Generation Warfare Centre (SUA), sunt doar câțiva dintre experții străini de calibru ce figurează la rândul lor ca autori.

Eseurile abordează o gamă largă de subiecte, de la schimbările din configurația geopolitică globală până la provocările actuale și emergente ale securității mondiale, într-un mediu din ce în ce mai competitiv și controversat. Autorii explorează evenimentele majore care modelează politicile externe, de apărare și de securitate ale statelor, analizând, de asemenea, și rolul noilor tehnologii, al extinderii competiției în mediul cibernetic și în cel spațial, al evoluției amenințărilor de tip hibrid. Unii autori se referă și la eroziunea normelor internaționale și a instituțiilor multilaterale și, nu în ultimul rând, la procesele care constituie o amenințare la adresa sistemului democratic.

Reamintim că în luna iulie a acestui an, New Strategy Center a lansat volumul în limba română „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?”, lucrare care conține eseuri ale unor autori români și străini, ce analizează impactul pandemiei asupra mai multor domenii de activitate, de la relații internaționale la economie, de la securitate la impactul social, de la modificările asupra stilului de viață la schimbările în plan tehnologic. Acest volum a fost tipărit tot la Curtea Veche, în cadrul parteneriatului încheiat între această editură și New Strategy Center.

Cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Curtea Veche (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy) sau în format ebook (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy-ebook).

Continue Reading

Facebook

CONSILIUL EUROPEAN10 hours ago

Angela Merkel l-a invitat pe Joe Biden la Berlin: Germania este gata să își asume responsabilitate internațională alături de partenerii europeni și transatlantici

U.E.12 hours ago

Raport BEI: Investițiile în digitalizare, esențiale pentru o „Europă mai ecologică și inteligentă în era COVID”. UE, în urma SUA la inovare digitală și adoptarea tehnologiilor digitale

CONSILIUL UE13 hours ago

Cazul Navalnîi: Țările UE îl trimit pe Înaltul Reprezentant Josep Borrell la Moscova pentru a transmite “mesaje ferme” privind eliberarea opozantului rus

COMUNICATE DE PRESĂ14 hours ago

New Strategy Center și think tank-uri din Ucraina au discutat despre riscurile generate de militarizarea regiunii Mării Negre

INTERNAȚIONAL15 hours ago

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întâlnire cu ambasadorul Franței la Chișinău: Dorim dezvoltarea relațiilor economice și multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră

CHINA15 hours ago

Forumul de la Davos: Președintele Chinei avertizează împotriva unui “nou război rece” și critică “perturbarea lanţurilor de aprovizionare”

CONSILIUL UE16 hours ago

România cere un mecanism UE pentru accesul Republicii Moldova și al celorlalte țări partenere la vaccinul anti-COVID-19: UE nu poate fi în siguranță și sănătoasă dacă vecinii ei nu sunt în siguranță și sănătoși

Daniel Buda16 hours ago

Eurodeputatul Daniel Buda: Piața unică este principalul motor economic al Uniunii Europene

CONSILIUL UE16 hours ago

Bogdan Aurescu, la reuniunea miniștrilor de externe din UE: România condamnă arestarea lui Aleksei Navalnîi, care este inacceptabilă

COMISIA EUROPEANA17 hours ago

COVID-19: Comisia Europeană actualizează recomandările privind coordonarea restricțiilor de călătorie în UE, în contextul depistării unor noi tulpini de coronavirus

Dragoș Pîslaru6 days ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac6 days ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE6 days ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac7 days ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.2 weeks ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA3 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă4 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA4 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

Advertisement
Advertisement

Trending