VIDEO Incidente în Marea Baltică. Manevre periculoase şi agresive efectuate de avioane militare ruseşti împotriva unui distrugător american

Distrugătorul USS Donald Cook a fost şicanat în Marea Baltică de mai multe avioane militare şi un elicopter ale Rusiei. Incidentul s-a petrecut în 11 şi 12 aprilie, însă marina americană a dat însă publicităţii, miercuri, imagini noi, potrivit evz.ro.

Aparatele de tip Suhoi-24 şi Helix au zburat foarte aproape de nava Statelor Unite în 11 rânduri şi la un moment dat chiar au simulat un atac.

”Este mai agresiv decât tot ceea ce am văzut de ceva timp”, afirma în aprilie un responsabil din Pentagon.

Distrugătorul american se afla la circa 70 de mile nautice (circa 130 de kilometri) de enclava Kaliningrad, teritoriul cel mai vestic al Rusiei, situat între Marea Baltică, Polonia și Lituania.

Două avioane rusești Su-24 au survolat de 20 de ori nava USS Donald Cook la mai puțin de 900 de metri distanță și la o altitudine de circa 30 de metri, conform oficialului american citat.

Ulterior, un elicopter rusesc de luptă antisubmarin Ka-27 a zburat de șapte ori în apropierea navei americane, făcând fotografii.

La scurt timp, un avion Su-24 a sosit și a survolat nava ”atât de aproape încât a provocat un vârtej în apă”. Avionul nu era înarmat.

Marinarii americani au încercat de mai multe ori să contacteze aparatul rus pe frecvențe internaționale, dar nu au primit vreun răspuns.

”Potrivit comandantului distrugătorului, a fost un act periculos și deloc profesionist”, a adăugat responsabilul american.

Citiți și:  ANALIZĂ Ultima reuniune NATO înainte de Summitul de la Varșovia începe mâine

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.