VIDEO Migrantii romani sunt suspendati intre disperarea Occidentala si Autismul Romanesc – Interviu cu Dan Dima, expert in Diplomatie Publica

dima“Europa isi doreste o migratie controlata, a declarat Dan Dima, expert in diplomatie publica, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro. Neinsemnand ca este un control mai dur al persoanei, dar lumea vrea sa stie cum evolueaza. Cum o poti temporiza?Cel care isi propune sa paraseasca Romania are garantia ca stie ce il asteapta acolo? Sau are o perceptie partiala, care se refera la salarizare? Nimeni nu ii spune cat e biletul de tramvai, care sunt conditiile sa traiesti fara un job o luna in Germania.

Sa ne gandim spre exemplu la articolele extraordinar de critice la adresa migrantior din Daily Mail. Am garantia ca nu se citeste in randul migrantior saraci de la Vaslui. Dar se citeste de migranti educati, cu acces la media, de care Occidentul are nevoie. Alt exemplu: luati-va romii acasa. Dar romanii pot intelege ca britanicii nu se pot atinge de mine si atunci cel mai sigur loc este Green Park.

Exista categorii de public care se incadreaza in obiectivele de comunicare. Aceste categorii de public nu raspund la aceste mesaje. Grija fata de sistemul de sanatate este ultima in preocuparile lor.

Solutia este sa te asiguri ca ai o sursa de informative credibila si viabila, un canal de inoformatie pe care aceasta categorie de migratie o folosesc in mod curent, un sistem care iti traduce acest mesaj pentru public si sa ramai, apoi, consecvent unui astfel de sistem.

In Romania trebuie sa existe o vointa institutionala. Vectorii credibili sunt cei sociali. Omul raspunde la indemnul cuiva care ii seamana, care este de aceeasi categorie cu el. Este mul mai credibil sa ti se spuna: nu pleca in ianuarie, ci in iunie in Germania pentru activitati sezoniere, iar vectorul de comunicare sa nu fie statul, sa fie preotul, spre exemplu.

Un astfel de program construieste un comportament al migrantului.  Acesti oameni sunt suspendati intre disperarea Occidental si autismul romanesc. Nimeni nu vorbeste cu ei”.

URMARITI, AICI, INTERVIU INTEGRAL ACORDAT DE DAN DIMA PENTRU CALEAEUROPEANA.RO:

 

Interviu realizat de Dan Carbunaru si Vali Ivan, cu sprijinul HDFX

One Response to VIDEO Migrantii romani sunt suspendati intre disperarea Occidentala si Autismul Romanesc – Interviu cu Dan Dima, expert in Diplomatie Publica

  1. Pingback: Migrantul roman, actor important al diplomatiei publice nationale | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.