VIDEO Militari din opt state NATO participă la exercițiul „Noble Jump 2017” în poligonul Cincu

Militarii NATO din Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat, care participă la exerciţiul „Noble Jump 2017”, au desfăşurat luni, în poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, un amplu exerciţiu tactic, cu trageri de luptă cu muniţie reală, potrivit NATO Force Integration Unit Romania.

Pe lângă trupele terestre din diferite ţări aliate, la exerciţiu de astăzi au participat şi avioane de luptă F16, MIG 21 Lancer şi elicoptere de atac Apache.

Tot astăzi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, întreprinde o vizită în România și va participa și la exercițiul militar.

Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), care se desfășoară în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României și care are rolul de a testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.