VIDEO Ministrul Mihai Fifor, în cadrul ceremoniei care marchează Ziua Forțelor Terestre: Până la finalul anului, vor intra în dotarea Armatei primele 36 de transportoare Piranha

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat în cadrul ceremoniei organizate pentru a marca Ziua Forţelor Terestre, la Monumentul Ostaşului Necunoscut, din Arad, că primele 36 transportoare blindate Piranha vor intra în dotarea armatei până la finalul acestui an, anunță Agerpres.

Primele autovehicule vor ajunge în ţară până la finalul acestui an. Este vorba de 31 de transportoare blindate produse în Elveţia, alte 5, care vor fi asamblate în ţară, la Uzina Mecanică Bucureşti. După care, toate celelalte, până la 226, vor fi produse tot la UM Bucureşti. Transportoarele vor fi distribuite în toate unităţile din ţară”, a explicat Fifor, arătând că printre primele unităţi care vor fi dotate cu acest tip de transportor se află şi Batalionul 191 infanterie din Arad.

Ministrul a vorbit despre învăţământul militar, despre redeschiderea Colegiul Militar de Marină de la Constanţa, dar şi despre necesitatea formării unui corp militar de elită.

”În învăţământul universitar am mărit foarte mult numărul de locuri, pentru că dorim să lărgim baza de selecţie pentru viitorii ofiţeri medici. Suntem foarte preocupaţi să formăm un corp militar de elită, care să poată face faţă oricăror provocări la care va fi supusă Armata Română”, a completat înaltul oficial român.

La ceremonie a luat parte şi arhiepiscopul Aradului, IPS Timotei Seviciu, care a vorbit despre tradiţia de luptă a armate române, întru apărarea gliei şi credinţei strămoşeşti şi despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă patronul spiritual al Forţelor Terestre.

La manifestarea din Piaţa Avram Iancu au mai participat prefectul Aradului, Florentina Horgea; deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare, general de brigadă dr. Nicolae Tonu, locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, reprezentanţi ai unităţilor deconcentrate din teritoriu, din cadrul MAI, cadre militare în rezervă sau în retragere.

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre – categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan vor avea loc manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.