Viitoarele localități-fantomă ale României. Zeci de sate ori comune în care poți număra copiii pe degete, cu populația dramatic îmbătrânită

In cateva localitati din Romania situatia demografica e grav deteriorata, anunta Hotnews.ro. In localitatea Bunila din Hunedoara de pilda, exista un singur copil cu varsta de pana la 4 ani. Din cei circa 300 de locuitori, jumatate au peste 60 de ani. In Ceru-Bacainti, judetul Alba sunt doar patru copii care au mai putin de patru ani. La fel ca in Batrana (tot in Hunedoara). ​Vezi in atasament populatia Romaniei pe grupe de varsta si pe localitati.

Foto: Hotnews.ro

Foto: Hotnews.ro

In 350 de localitati, populatia de peste 45 de ani o depaseste pe cea in varsta de sub 45 de ani (luand in calcul  o medie de viata de 90 de ani), existand cateva cazuri in care populatia de peste 60 de ani ajunge la 60% din total populatie.

Localitatile cu ponderea cea mai ridicata a batranilor in totalul locuitorilor sunt : BUNILA- Hunedoara, PARDOSI- Buzau, RIMET- Alba,  GOGOSU- Dolj, MARGARITESTI- Buzau, OCOLIS- Alba, SAELELE- Teleorman, FANTANELE- Teleorman, BREBU NOU-Caras Severin, UDA-CLOCOCIOV- Teleorman, PRISTOL-Mehedinti, MOGOS-Alba, TATULESTI-Olt, BLAJENI-Hunedoara.

Romania se confrunta cu un accentuat fenomen de imbatranire demografica. La acesta, se adauga si fenomenul de emigrare, ambele cauzand o scadere consistenta a locuitorilor. Ganditi-va ca, fata de ianuarie 2003, in ianuarie 2014 populatia rezidenta a Romaniei scazuse cu 1,7 milioane persoane.

Principala cauza a imbatranirii populatiei este evident, scaderea natalitatii. Oamenii au alte griji sau alte prioritati decat aceea de a face copii, iar asta se resimte la nivelul intregii populatii. In paralel avem de-a face cu cresterea sperantei de viata care duce la cresterea numarului batranilor.

Mai multe despre acest studiu puteti citi aici.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.