Viitorul cancelar austriac face apel la un angajament real împotriva antisemitismului

Tânărul conservator Sebastian Kurz, câștigătorul alegerilor legislative din Austria, a cerut marți, în paginile unui cotidian israelian, un angajament clar împotriva antisemitismului din partea viitorilor parteneri din guvernul pe care va trebui să-l formeze, notează Agerpres citând AFP.

‘Lupta împotriva antisemitismului și politica noastră de toleranță zero față de orice tendință antisemită este foarte importantă pentru mine. Este vorba de o condiție prealabilă clară pentru formarea oricărei coaliții sub conducerea mea’, a spus Kurz.

Întrebat cu privire la un posibil transfer al Ambasadei Austriei din Tel Aviv la Ierusalim, invocată de Heinz-Christian Strache, liderul FPOe, Kurz a răspuns că ‘nu este momentul să se vorbească despre o problemă atât de sensibilă’.

Israelul și-a suspendat în 2000 relațiile cu Austria pentru a protesta împotriva prezenței în coaliția de guvernare a FPO, condus la acea vreme de Jorg Haider și considerat xenofob și antisemit. Premierul israelian Ariel Sharon a decis în 2003 să normalizeze relațiile cu Austria.

Citiți și Cine este Sebastian Kurz, cel mai tânăr lider politic din lume și cancelarul care va preda României ștafeta președinției rotative a Consiliului UE

Se prefigurează că viitorul guvern va fi format din OVP, partidul al cărui lider este Kurz și FPO care s-a clasat pe locul 3 în cadrul alegerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.