Viktor Orban: “În 2008, Ungaria stătea mai prost decât Grecia. Programul cu FMI a salvat-o”

Ungaria a înregistrat o reuşită importantă în gestionarea crizei. Înainte de criză, ţara era într-o situaţie mai rea decât Grecia şi a fost salvată de programul cu FMI din 2008, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu pentru cotidianul austriac “Die Presse”, preluat de Portfolio.hu și EVZ.ro.

Potrivit oficialului maghiar, succesul combaterii crizei trebuie măsurat raportat la ţinte. “Am avut dificultăţi foarte mari, dar până la acest moment am reuşit foarte bine să ne apropiem mai mult de obiectivele noastre”, a declarat Viktor Orban. 

Acesta a subliniat că, înainte ca actualul guvern să vină la putere, Ungaria se afla într-o situaţie mai rea decât Grecia. Programul FMI din 2008 a servit pentru a salva Ungaria. De atunci, Grecia a intrat în colaps, iar Ungaria încă rezistă, a adăugat şeful guvernului de la Budapesta.

El a mai spus că ţara sa va adera la zona euro “atunci când va fi pregătită în totalitate pentru aceasta”. Conform acestuia, “nu se poate vedea în acest moment cum va reuşi zona euro să depăşească această criză şi dacă va fi mai bine să fii înăuntrul sau în afara blocului euro”.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.