Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, S&D: Promovând elementele de patrimoniu, aducem țării noastre un plus de imagine la nivel internațional

Viorica Dăncilă, liderul grupului PSD din Parlamentul European sprijină patrimoniul cultural al României și arată importanța acestuia pentru imaginea internațională a României.

De Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, Viorica Dăncilă a aminitit siturile înscrise pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO.

”Astăzi, 16 noiembrie, sărbătorim Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, prin promovarea elementelor noastre de patrimoniu pentru o mai bună cunoaștere a acestora, oferindu-se în același timp și un plus de imagine la nivel internațional, consolidând astfel locul pe care îl ocupă cultura românească în cadrul valorilor culturale internaționale”, a precizat eurodeputatul într-un mesaj pe un site de socializare.

”Frumoasa noastră țară are șapte situri înscrise pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO, dintre care șase culturale, respectiv Biserici cu pictură murală din nordul Moldovei din prima jumătate a secolului al XVI-lea (1993), fortărețe dacice din munții Orăștiei (1999), centrul istoric Sighișoara (1999), Mănăstirea Hurezi (1993), sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993), ansamblul bisericilor de lemn din Maramureș (1999), și un sit natural, respectiv Rezervația Biosferei Delta Dunării (1991). De asemenea, România are două elemente pe Lista Patrimoniului Imaterial (Călușul și Doina) și 16 obiective pe lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO”, a conchis Viorica Dăncilă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.