Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Viviane Reding, vicepreşedintele CE: „Libera circulaţie nu este ceva negociabil”

Published

on

Viviane RedingLibera circulaţie din interiorul Uniunii Europene nu se negociază, iar Marea Britanie, în calitate de semnatară a Directivei privind accesul liber al cetăţenilor pe piaţa UE, ar trebui să ştie că acest act nu cere guvernelor sa dea bani celor care nu muncesc, a declarat, miercuri, Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisarul european pentru Justiţie,potrivit Adevarul.ro.

Ca răspuns la noile restricţii anunţate de premierul britanic David Cameron pentru imigranţii care vor ajunge în Albion de la 1 ianuarie, vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a dorit să le reamintească britanicilor că aceştia sunt membri ai Uniunii Europene şi susţinători ai Pieţei Libere, piaţă care se bazează pe patru piloni fundamentali: libera mişcare a oamenilor, a capitalurilor, a bunurilor, precum şi a serviciilor. „Vi le doriţi pe toate patru sau pe niciuna”, a declarat Viviane Reding.

„Libera circulaţie nu este ceva negociabil, atâta timp cât sunteţi membri ai Uniunii şi membri ai Pieţei Unice”, le-a transmis Viviane Reding britanicilor.

Europarlamentarul susține declarațiile lui Reding: Libera circulaţie nu este negociabilă

macovei monicaEuroparlamentarul PDL Monica Macovei le-a transmis miercuri, pe blogul personal, statelor membre ale Uniunii Europene faptul că libera circulaţie este un drept fundamental care nu este negociabil.

Prim-ministrul britanic a reiterat pentru Financial Times că este îngrijorat de posibilul impact al migraţiei forţei de muncă din România şi Bulgaria pe piaţa din Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014.

Monica Macovei a reamintit că „libera circulaţie este un drept fundamental al pieţei unice, pe care Marea Britanie şi toate celelalte state membre s-au angajat să-l respecte”.

„Libera circulaţie nu poate fi separată de piaţa unică. Nu poţi avea liberă circulaţie a serviciilor şi a capitalului în piaţa unică, fără libera circulaţie a persoanelor. Nu poţi avea dreptul de a stabili companii la Bucureşti sau Sofia, ca să beneficiezi de costuri reduse de producţie, fără să accepţi forţa de muncă din România şi Bulgaria în ţara ta. Şi britanicii au dreptul de a se angaja în companiile din România şi Bulgaria”, a explicat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a făcut referire la libertatea de care beneficiază Marea Britanie: „Companiile britanice beneficiază la nivel european de circulaţia bunurilor, serviciilor şi a capitalului. Băncile britanice şi companiile britanice de telecomunicaţii beneficiază de libertatea de a se stabili oriunde în cadrul pieţei unice care cuprinde 28 de ţări, inclusiv România şi Bulgaria. Şi turiştii britanici beneficiază de libertatea de a-şi petrece vacanţa în ţările din Europa de Est”.

Monica Macovei a cerut respectarea acestui drept fundamental al ţării noastre şi a cerut Comisiei Europene să ia atitudine în cazul nerespectării.

„Piaţa unică înseamnă libera circulaţie a capitalului, mărfurilor, serviciilor şi a persoanelor. Acesta este spiritul Tratatului şi Comisia trebuie să îl aplice în mod riguros pentru a preveni toate încercările de a restricţiona o parte a liberei circulaţii. Libera circulaţie nu este negociabilă – atâta timp cât eşti membru al acestei Uniuni şi al pieţei unice”, a concluzionat Macovei.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMISIA EUROPEANA

Corina Crețu în cadrul Forumului de Dezvoltare a zonei Peloponez: Sunt mândră de cât de mult am reușit să ajutăm Grecia prin politica de coeziune

Published

on

Foto: Corina Crețu Facebook

Duminică, 17 februarie, comisarul european, Corina Crețu, a susținut un discurs în cadrul Forumului de Dezvoltare a zonei Peloponez, în orașul Olympia.


,,Sunt mândră de cât de mult am reușit să ajutăm Grecia prin această politică tocmai pentru a le oferi locuitorilor săi o viață mai bună.”

Corina Crețu, Comisar European pentru Politică Regională


Comisarul European, Corina Crețu se află într-o vizită oficială în Grecia  pentru a discuta despre modul în care politica de coeziune poate sprijini în continuare economia greacă și dezvoltarea regională în țară. Aceasta este cea de-a 8 vizită în Grecia, în cadrul căreia a avut deja întrevederi cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al Dezvoltării.

Foto: Corina Cretu Facebook

Orașul Olympia, un loc simbolic din Grecia ce a lasat o moștenire imensă culturii mondiale, devenind parte a patrimoniului mondial UNESCO. În antichitate, aici aveau loc Jocurile Olimpice, iar sportivii se luptau în fața zeilor și a judecătorilor din Olympia, fiecare dintre ei pornind în competiție cu șanse egale. 

În postarea Comisarului European este explicată importanța politicii de coeziune și scopul acesteia: ,,Exact acesta este și scopul politicii europene de coeziune: crearea de oportunități egale pentru cetațenii europeni și pentru IMM-urile europene care doresc să se dezvolte, pentru crearea de noi locuri de munca și pentru a sprijini creșterea economică.”

 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis va candida la prezidențiale în Lituania

Published

on

Foto: European Council

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis și-a anunțat candidatura la prezidențialele din Lituania, potrivit postării pe contul său de Twitter. Această decizie a fost luată chiar cu o zi înainte de Ziua Națională a Lituaniei.

 


,,Sunt conștien ca va fi nevoie de echilibru și sacrificiu. Știu că va urma mult de lucru. Sunt pregătit”


Comisarul euopean va fi în concediu fără plată din partea Comisiei Europene de la 1 aprilie până pe 13 mai și “dacă este necesar” între 14 mai și 27 mai, în cazul în care există și un al doilea tur. Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis și-a anunțat vineri candidatura pentru a deveni președintele Lituaniei.

Liderul Partidului Social Democrat din Lituania i-a cerut  lui Andriukaitis să candideze. El a fost fondatorul partidului în 1989 ca urmare a independenței Lituaniei față de Uniunea Sovietică.

El a spus că va depune eforturi pentru a se asigura că ,,numele Lituaniei să fie asociat cu o țară care nu tolerează nivele ridicate de inegalitate, nedreptate, care respectă fiecare persoană și opiniile sale”, a menționat valorile democratice, știința și protecția drepturilor omului ca unele din prioritățile sale de campanie.

De profesie medic, Andriukaitis a fost anterior membru al parlamentului lituanian, vicepreședinte, lider al Partidului Social Democrat și ministru pentru sănătate.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Corina Crețu, mesaj din Grecia, pentru cetățenii europeni: Fac parte din generația care se bucură de pace, de apa caldă și de Lumina din casă, pentru că știu ce înseamnă să îți lipsească

Published

on

Reprezentanța Comisiei Europene din Grecia a organizat, duminică, 17 februarie, în intervalul orar 14:30-16:00, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, la care au participat Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională și Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

Dialogul a putut  fi urmărit live pe pagina redacției noastre de Facebook, Calea Europeană, dar și pe pagina oficială de Facebook a comisarului european, Corina Crețu.


,,Am avut un dialog interesant cu cetățenii din Olympia (Grecia) și apreciez interesul arătat de aceștia pentru viitorul Europei și îi asigur că atât eu, cât și Comisia Europeană, vom continua să sprijinim cu tot ce putem Grecia pentru a se dezvolta economic și pentru a putea oferi o viață mai bună tuturor locuitorilor săi.”

Corina Crețu, Comisar European pentru Politică Regională


Corina Cretu, mesj din Grecia, pentru cetățenii europeni: Eu fac parte din generatia care se bucură de pace, de apa calda si de Lumina din casa, pentru ca stiu ce inseamna sa iti lipsească

Demnitarul european a încheiat dialogul cu cetățenii greci, care au beneficiat de o deosebită atenție din partea sa și de sprijin deplin, cu un citat din scriitorul elen Katzantakis: “Poporul are gura, dar trebuie sa aiba si cuvant”. Comisarul le-a spus tinerilor din sală că e sansa lor sa decida si sa mearga la vot, dovedind ca au cuvantul in apararea proiectului european.

Comisarul European, Corina Crețu se află într-o vizită oficială în Grecia  pentru a discuta despre modul în care politica de coeziune poate sprijini în continuare economia greacă și dezvoltarea regională în țară. Aceasta este cea de-a 8 vizită în Grecia, în cadrul căreia a avut deja întrevederi cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al Dezvoltării.

În timpul întrevederii cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Comisarul European  a salutat progresele înregistrate până în prezent de Grecia și a încurajat autoritățile elene din domeniul dezvoltării infrastructurii de transport să-și intensifice eforturile pentru a continua implementarea cu succes a proiectelor finanțate de UE, care vor contribui substanțial la dezvoltarea economică a țării.

Foto: Corina Cretu Facebook

În cea de-a doua întâlnire la Atena cu Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al dezvoltării au avut loc discuții despre stadiul actual al implementării proiectelor finanțate prin politica de coeziune în Grecia și ,,i-am încurajat să participe activ la nivel de Guvern la negocierile pentru viitorul buget al Uniunii Europene și al politicii de coeziune post-2020 și să înceapă discuțiile cu serviciile Comisiei pentru noua perioadă de programare 2021-2027.”, a menționat comisarul Corina Crețu.

Foto: Corina Cretu Facebook

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending