Vizită de curtoazie efectuată de două nave rusești în Filipine: Vă putem ajuta în orice mod de care aveți nevoie

Rusia vrea să efectueze exerciții maritime cu Filipine pentru a contribui la combaterea terorismului și pirateriei, trimițând două nave către Manila, într-o vizită de curtoazie în timp ce președintele filipinez Rodrigo Duterte caută să-și întărească relațiile cu Moscova, informează Reuters.

Nava antisubmarin ”Amiral Tributs” și tancul petrolier ”Boris Butoma” au ancorat în portul Manilei pentru o vizită de cinci zile, în cursul căreia ele vor fi deschise publicului.

Cele două nave transportă diferite echipamente pentru demonstrații pentru Marina filipineză în timpul vizitei, a declarat contraamiralul Eduard Mihailov, comandant adjunct al Flotei Ruse de la Oceanul Pacific.

Cele mai mari probleme globale sunt terorismul și pirateria. Împreună cu voi trebuie să luptăm cu aceste probleme și vă vom arăta ceea ce putem face noi și vom vedea ce puteți face voi”, a adăugat Eduard Mihailov.

”Puteți alege să cooperați cu Statele Unite ale Americii sau cu Rusia, dar, din partea noastră, vă putem ajuta în orice mod de care aveți nevoie”, a declarat contraamiralul Mihailov după ceremonia de bun venit.

Luna trecută, ministrul filipinez al apărării, Delfin Lorenzana, s-a deplasat în Rusia pentru întâlniri cu oficiali ruși și pentru a vedea echipamente rusești, inclusiv puști, pentru o eventuală achiziție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.