Vizita în Marea Britanie. Donald Trump a abordat subiectul Brexit cu Regina Elisabeta a II-a și a declarat că se pregătește pentru o nouă candidatură

Preşedintele american Donald Trump a declarat într-un interviu că are de gând să candideze la prezidenţialele americane din 2020, conform ziarului „Mail on Sunday”, citat de Reuters, notează Adevărul.

Sursă foto: Instagram/Donald Trump

Când a fost întrebat de jurnalistul Piers Morgan, în cadrul unui interviu luat vineri, dacă va candida, Trump a spus: „Intenţionez să candidez. Se pare că toată lumea vrea să fac asta.”   Trump a mai declarat că nu vede niciun candidat democrat care l-ar putea bate la alegeri: „Nu văd pe nimeni. Îi ştiu pe toţi şi nu văd pe nimeni.”  

Fiind întrebat dacă a discutat problema Brexit cu regina Regatului Unit, Trump a declarat: „A spus că e o problemă foarte, foarte complexă. Şi are dreptate. Cred că nimeni nu ştia, de fapt, cât de complexă avea să fie. Toată lumea a crezut că va fi << Simplu, ieşim sau nu ieşim sau vom vedea ce se va întâmpla>>” .

Citiți și 

Donald și Melania Trump, primiți de regina Elisabeta a II-a la castelul Windsor

După aceste detalii, Trump s-a oprit din a mai face dezvăluiri din dialogul cu Majestatea Sa, spunând: „Nu pot vorbi, am auzit de la mulţi oameni că nu trebuie să discuţi despre conversaţia pe care o porţi cu regina. Dar pot spune că este o femeie incredibilă, este atât de ageră, este atât de frumoasă-când spun frumoasă mă refer şi la interior, şi la exterior. Aşa e o femeie frumoasă.”

Preşedintele Trump a ajuns joi după-amiaza în Marea Britanie, pentru o vizită de lucru de patru zileîn cursul căreia  a avut întâlniri cu premierul britanic Theresa May şi Regina Elizabeta a II-a. Au avut loc  proteste masive, britanicii declarându-se nemulțumiți de retorica președintelui american și de mesajele anti-imigranți pe care Trump le-a transmis în ultimii ani. Totodată, liderul SUA  evitat Londra, în contextul în care un balon dirijabil gigantic reprezentându-l pe Donald Trump într-un scutec pentru copii a survolat capitala Marii Britanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.