Vlad Filat: Declaraţiile lui Băsescu despre unire îi ajută pe comunişti şi pe cei de la Moscova

Vladimir_FilatTermenul realist pentru semnarea de către Moldova a acordului cu UE, pe care l-a parafat astăzi, la Vilnius, este septembrie 2014 şi nu mai 2014, cum a indicat preşedintele Băsescu, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Filat a adăugat că declaraţiile lui Băsescu privind unirea României cu Moldova „îi ajută pe comunişti şi pe cei de la Moscova”.

Întrebat dacă declaraţiile preşedintelui Băsescu despre unirea României cu Republica Moldova ajută, Filat a răspuns că „depinde pe cine. Pe comunişti, pe cei de la Moscova, îi ajută. Vreau să fiu foarte sincer: proiectul naţional al Republicii Moldova este integrarea în UE. Asta înseamnă că va deveni ţară membră, acolo unde nu mai sunt frontiere.”

„Nu am vorbit cu Traian Băsescu despre asta la întâlnirea pe care am avut-o joi seară, avem foarte multe lucruri de vorbit, este vorba şi despre cooperare energetică, este vorba şi despre alte proiecte cu caracter economic şi nu doar, altele care ţin despre integrare…acest subiect nu a fost discutat.”

„Eu cred că mai bine îl întrebaţi pe Băsescu ce a avut în vedere când a făcut declaraţiile. Reiterez poziţia mea: noi urmărim ca prin acest proces de integrare europeană să avem un stat suveran, independent, puternic, care să fie într-o perspectivă nu foarte îndepărtată mmembru al UE”, a a spus Filat.

Detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.