Vladimir Bukovski: În afară de Rusia, nicio altă ţară din Europa nu a modificat graniţe după Al Doilea Război Mondial

rp_putin-kremlin.ru_-300x200.jpegPreşedintele rus Vladimir Putin se ocupă, de fapt, cu revizuirea hotarelor stabilite după ce de-Al Doilea Război Mondial, a declarat pentru site-ul Gordon scriitorul şi activistul politic Vladimir Bukovski.

„În afară de Rusia, nimeni nu a încercat, după cel de-al Doilea Război Mondial, să modifice graniţe. (…) A avut loc un război împotriva Georgiei, după care aceasta a pierdut o parte din teritoriu. Apoi a avut loc cotropirea Crimeei, urmată de tentativele din estul Ucrainei. Toate acestea înseamnă, de facto, o revizuire a celor stabilite după Al Doilea Război Mondial”, consideră Bukovski, un critic al actualului lider de la Kremlin, potrivit Adevarul.ro.

Autorul rus a reacţionat astfel la un interviu acordat recent de Putin agenţiei economice Bloomberg în care acesta din urmă abordează şi problema litigiilor teritoriale.

Preşedintele rus a declarat că dacă s-ar pune în discuţie graniţele stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial, nu ar exista doar problema Kaliningradului, dar şi teritorii care au aparţinut cândva Poloniei şi României, ceea ce ar duce la deschiderea Cutiei Pandorei.

.

2 Responses to Vladimir Bukovski: În afară de Rusia, nicio altă ţară din Europa nu a modificat graniţe după Al Doilea Război Mondial

  1. MoshuXXL 06/09/2016 at 18:55

    Autorul a uitat de Transnistria, unde a testat prima dată Rusia ce a făcut apoi în Georgia și Ucraina.

    Reply
  2. Thraxus Ares 27/10/2016 at 13:05

    Și de Iugoslavia

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.