Vladimir Putin, despre interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA: Am fost și eu un ofițer de intelligence și știu cum sunt făcute dosarele

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat luni, în prima sa conferință comună de presă cu Donald Trump că Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi nu are vreo astfel de intenţie, transmițând și ironii la adresa anchetatorilor americani cu privire la dovezile privind această imixtiune.

Am fost și eu un ofițer de intelligence și știu cum se fac astfel de dosare”, a răspuns Putin unei întrebări adresate inițial lui Trump cu privire la încrederea liderului SUA: în cuvântul lui Vladimir Putin sau în concluziile analizelor comunității americane de intelligence care afirmă implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

Mai mult, liderul rus a arătat că el și-a dorit ca Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA pentru că și-a dorit normalizarea relațiilor cu Rusia.

În răspunsul său, preşedintele american Donald Trump a afirmat că a discutat detaliat cu Vladimir Putin despre acest subiect și că are încredere ”în ambele părți”.

FOTO: Kremlin

Am încredere în ambele părți. Eu chiar cred că acest lucru va dura, probabil, pentru un timp, dar nu cred că poate continua fără a se afla ce s-a întâmplat cu serverul. Ce s-a întâmplat cu serverele pakistanezului care a lucrat la Convenția Democrată? Unde sunt acele servere? Ele lipsesc; Unde sunt ei? Ce s-a întâmplat cu e-mailurile lui Hillary Clinton? 33.000 de e-mailuri au dispărut – au dispărut. Cred că în Rusia nu ar fi dispărut atât de ușor. Cred că este o rușine că nu putem obține 33.000 de e-mailuri ale lui Hillary Clinton. Așadar, am o mare încredere în oamenii mei de informații, dar vă voi spune că președintele Putin a fost extrem de ferm în negarea sa de azi”, a răspuns, în mod detaliat, Donald Trump.

Reamintim că serviciile de informaţii americane cred că Moscova a acţionat pentru a influenţa scrutinul prezidenţial din 2016 din SUA, în care republicanul Donald Trump a ieşit câştigător în dauna candidatei democrate Hillary Clinton.

Mai mult, summit-ul Trump-Putin a avut loc în contextul în care unei recente hotărâri a unui mare juriu federal din SUA, care a inculpat 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.

În replică la această chestiune, președintele rus a făcut referire la un tratat bilateral din 1999 aflat în vigoare privind asistența reciprocă în cauze penale și s-a arătat dispus să permită comisiei de anchetă din SUA condusă de procurorul special Robert Mueller să asiste la interogarea celor 12 inculpați.

Urmăriți și VIDEO & TEXT Summitul Donald Trump – Vladimir Putin de la Helsinki, la final. Cei mai importanți lideri ai planetei, dispuși să relanseze cooperarea ruso-americană

Primul summit dintre președinții SUA și Rusiei, desfășurat luni la Helsinki, s-a încheiat după peste patru ore de discuții în diferite formate – tete-a-tete, dejun de lucru și reuniune bilaterală extinsă – la capătul cărora Vladimir Putin a afirmat că ”era Războiului Rece este un lucru al trecutului îndepărtat”, în vreme ce Donald Trump s-a manifestat dispus să riște politic pentru a crea, alături de Rusia, stabilitatea în lume.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.