Vladimir Putin îl invită pe Bashar al-Assad la un compromis

Putin bbbPreședintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat miercuri că bombardamentele aeriene efectuate de avioane rusești în Siria au avut o amploare limitată și a spus că omologul său sirian, Bashar al-Assad, dă dovadă de flexibilitate și se arată deschis unui compromis cu privire la viitorul țării sale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Șeful statului rus, care a făcut această declarație la Kremlin după primele raiduri aeriene efectuate de aviația rusească, obținuse în cursul dimineții acordul Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus/Senatul) pentru lansarea raidurilor împotriva pozițiilor jihadiștilor din Statul Islamic în Siria pentru a sprijini Damascul.

”O soluție definitivă pe termen lung nu este posibilă în Siria decât pe baza unei reforme politice și pe baza unui dialog între forțele normale ale țării”, a spus Vladimir Putin în fața presei. ”Știu că președintele Assad înțelege aceasta și că este pregătit pentru un astfel de proces. Sperăm că el va fi activ și flexibil și că va fi dispus la un compromis în numele țării sale și al poporului său”, a adăugat șeful statului rus.

 

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.