Vladimir Putin laudă abilitățile de lider ale lui Kim Jong-un în raport cu Vestul

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că nord-coreeanul Kim Jong-Un este un lider competent şi matur, care a câştigat o „rundă“ în ceea ce priveşte disputa cu Vestul legată de programul său nuclear şi cel al rachetelor cu rază lungă de acţiune, informează Bloomberg.

Foto:valdaiclub.com

“Kim Jong-un a câștigat în mod evenidet runda. El este un politician competent și matur care a reușit să își îndeplinească obiectivul strategic, un focos nuclear și o rachetă cu rază lungă de acțiune”, a declarat liderul rus. 

Cele două Corei au reluat pe 9 ianuarie discuțiile după o perioadă în care situația tensionată între cele două state a fost marcată de mai multe crize datorată mai multor teste nucleare efectuate de Nord, dar și a unora balistice.

Coreea de Nord a restabilit săptămâna trecută un canal de comunicare diplomatic în oraşul Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul care a pus capăt războiului coreean (1950-1953), după declaraţia de Anul Nou a liderului nord-coreean Kim Jong-un, într-un gest de deschidere faţă de Seul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.