Vladimir Putin: Nu are niciun sens otrăvirea de către Rusia a fostului spion rus aflat în Marea Britanie. Dacă ar fi fost agent neurotoxic, oamenii ar fi murit pe loc

Președintele Rus Vladimir Putin a declarat după afișarea primelor rezultate ale votului faptul că “nu are niciun sens” otrăvirea de către Rusia cu un agent neurotoxic a fostului spion rus, informează Adevărul.

FOTO: Kremlin

„În ceea ce priveşte tragedia pe care aţi menţionat-o, am aflat despre aceasta din mass-media (…) Dacă ar fi fost un agent neurotoxic, oamenii ar fi murit pe loc “, le-a declarat Putin reporterilor.

El a susţinut că Rusia nu deţine astfel de agenţi neurotoxici şi că a distrus toate armele chimice, sub supravegherea organizaţiilor internaţionale. “Am făcut-o, spre deosebire de unii dintre partenerii noştri, care au promis să o facă, dar, din păcate, nu şi-au respectat promisiunile”, a afirmat Vladimir Putin. 

„În ceea ce priveşte tragedia pe care aţi menţionat-o, am aflat despre aceasta din mass-media (…) Dacă ar fi fost un agent neurotoxic, oamenii ar fi murit pe loc “, le-a declarat Putin reporterilor. El a susţinut că Rusia nu deţine astfel de agenţi neurotoxici şi că a distrus toate armele chimice, sub supravegherea organizaţiilor internaţionale.

Citiți și 

UPDATE. Vladimir Putin câștigă al patrulea mandat cu 76% dintre voturi

“Am făcut-o, spre deosebire de unii dintre partenerii noştri, care au promis să o facă, dar, din păcate, nu şi-au respectat promisiunile”, a afirmat Vladimir Putin. Putin a mai spus că, în pofida tensiunilor, Moscova este gata să coopereze cu Londra.

“Suntem pregătiţi să cooperăm, suntem gata să participăm la investigaţiile necesare, dar pentru aceasta este nevoie de o dorinţă şi de partea cealaltă şi nu vedem încă acest lucru”, a adăugat el. Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson declara că este ”covârşitor de probabil” că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat folosirea agentului neutotoxic Noviciok împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia şi că Rusia a ascuns rezerve de Noviciok.

Londra a anunţat că va expulza 23 de diplomaţi ruşi, în urma incidentului din 4 martie, în spatele căruia acuză că se află preşedintele rus Vladimir Putin. Fostul spion rus Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în stare critică, după ce au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă la Salisbury, în Wiltshire. Ei au fost otrăviţi cu o neurotoxină.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală. Participarea la vot a fost de 67,4%

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.