”Vocea Rusiei” arată USL cum să scape de Traian Băsescu

Mesajul transmis de Vocea Rusiei către USL este cât se poate de clar: ”Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului”, mai ales, că în paralel, „există şi opţiunea protestelor de stradă“, arată RomaniaLibera.ro.

Vocea Rusiei, un post de radio care răspunde comenzilor Kremlinului, postează pe site-ul în limba română un îndreptar politic pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi pentru şeful PSD, Victor Ponta: ce-ar trebui să facă pentru a scăpa de Traian Băsescu în cel mai scurt timp. Oficiosul Kremlinului îi sfătuieşte pe liderii USL să fie fermi şi să nu renunţe la demiterea lui Traian Băsescu, fiindcă altfel vor fi nevoiţi să se „delecteze” coabitând „cu un preşedinte care i-a declarat puşcăriabili, irosindu-şi în acest fel „imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă”. Ziariştii de la Vocea Rusiei le sugerează liderilor români cum să convingă Curtea Constituţio­nală să declare referendumul pentru demiterea preşedintelui valid. Argumentul pe care mizează Vocea Rusiei este „imix­tiunea externă”, fiindcă premierul ungar Viktor Orban “a reuşit performanţa de a controla viitorul politic al întregii Românii, nu doar al unei enclave din interiorul ţării”.

Din punctul de vedere al jurnaliştilor care lucrează la oficiosul Kremlinului USL a făcut marea eroare de a „nu fi rezistat presiunilor externe în privinţa cvorumului atunci când Traian Băsescu ar fi fost demis”. Ziariştii ruşi care-i consiliază indirect pe liderii de la Bucureşti fac referi­re la pre­siu­nile Uniunii Europene făcute asupra premierului Ponta, de a respecta legile aflate în vigoare şi care au intervenit în procesul de suspendare şi demitere a lui Traian Băsescu.Vocea Rusiei le atrage atenţia liderilor USL că dacă vor refuza să demonstreze electoratului că sunt dispuşi să lupte până la capăt, atunci toate simpatiile negative ale electoratului se vor canaliza spre o altă forţă politică dispusă să-şi asume rolul de „inamic capabil” al regimului Băsescu. Avertismentul ziariştilor ruşi devine extrem de dur, poate pentru a-i convinge pe strategii USL să nu se lase, spre finalul analizei publicate pe site-ul Vocea Rusiei: „Trebuie luată în calcul posibilitatea că acest electorat frustrat şi trădat de «pacifiştii» de la USL poate ajunge la concluzia că trebuie susţinută o forţă politică mult mai radicală, iar istoria demonstrează că asemenea forţe pot apărea pe scena politică în momentele cele mai nepotrivite”. Concluzia pare să fie un îndemn pentru USL să nu se oprească şi să ducă până la capăt eliminarea lui Traian Băsescu de pe scena politică.

Sursa: RomaniaLibera.ro

Foto: sacunoastemstatelelumii.blogspot.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.