Vot în Parlamentul European. Eurodeputații i-au ridicat imunitatea parlamentară lui Marine Le Pen

Parlamentarii europeni au votat joi pentru ridicarea imunității parlamentare a candidatei extremei drepte la președinția Franței, Marine Le Pen, cercetată de justiția franceză pentru publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuții comise de jihadiștii grupării Statul Islamic, relatează Reuters.

Votul de joi din plenul Parlamentului European confirmă o decizie preliminară luată marți de Comisia pentru afaceri juridice a PE privind ridicarea imunității parlamentare de care președinta Frontului Național (FN) francez beneficia în virtutea funcției de eurodeputat.

Următorii pași ar putea fi renunțarea la caz, numirea unui judecător care să preia cazul sau trimiterea direct în proces. În cazul în care va avea loc un proces, acesta ar trebui să se desfășoare într-un ritm mai rapid decât în mod normal deoarece Le Pen este canidată la președinția Franței, primul tur al alegerilor urmând să aibă loc în luna aprilie.

Odată cu ridicarea imunității, Marine Le Pen riscă să fie pusă sub acuzare. Acuzația care i se aduce este “publicarea de imagini violente” pentru care, dacă va fi găsită vinovată, ea este pasibilă de o pedeapsă de trei ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

Le Pen are tăiate anumite beneficii financiare pentru faptul că a fost implicată în diferite cazuri de folosire iresponsabilă de fonduri europene, sau în alte scopuri decât cele declarate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.