VTB, a doua mare bancă de stat din Rusia este interesată de privatizarea CFR Marfă

VTB, a doua mare bancă de stat din Rusia, vrea să investească “câteva sute de milioane de euro” în regiunea Balcanilor în următorii ani, vizând inclusiv privatizarea CFR Marfă, a declarat pentru Bloomberg Atanas Bostandjiev, directorul general al VTB Capital, divizia de investiţii a grupului rus.

VTB Capital a deschis săptămâna trecută un birou la Sofia pentru a facilita extinderea în sud-estul Europei, căutând să acopere golul lăsat de retragerea investitorilor occidentali din regiune din cauza crizei datoriilor de stat.

“Voi fi mulţumit dacă vom investi câteva sute de milioane de euro în următorii câţiva ani în diverse proiecte din Bulgaria, România, Serbia şi Grecia, direct ca bancă sau prin sprijinirea clienţilor. Există oportunităţi bune în energie, transporturi, telecomunicaţii şi agricultură. Vom analiza privatizările planificate în Bulgaria, Serbia şi România. Suntem interesaţi de privatizarea companiei feroviare de marfă din România. Serbia pregăteşte privatizări în sectorul bancar de care suntem interesaţi. Există planuri similare în Slovenia şi Croaţia”, a arătat Bostandjiev, citat de Mediafax.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto:  eufrosin.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.