Washingtonul trimite un nou ambasador în UE. Cine e miliardarul american care a donat 1 milion de dolari comitetului inaugural al preşedintelui Trump

În contextul în care relațiile dintre Uniunea Europeană și SUA sunt destul de tensionate pe fondul impunerii tarifare a SUA pentru importurile produselor de aluminiu, administrația Trump este pe cale să numească un noun ambasador în UE, post ce este vacant încă din ianurarie 2017, notează New Europe.

Casa Albă a întrebat oficialii UE dacă Gordon Sondland, unul dintre fondatorii companiei hoteliere Provenance, ar fi un candidat potrivit. Dacă va fi nominalizat și dacă va fi aprobat de Senatul american, acest proces ar putea dura mai multe luni până la preluarea funcției.

Sondland este un american din Seattle și un susținător timpuriu al ascensiunii președintelui Trump la Casa Albă. Gordon Sondland a donat 1 milion de dolari pentru comitetul inaugural al preşedintelui american Donald Trump.

Postul este vacant încă de când Anthony L. Gardner şi-a dat demisia, în ianuarie 2017. Anthony L. Gardner a fost investit în calitate de ambasador al SUA la Uniunea Europeană la 18 februarie 2014. Ambasadorul Gardner a dedicat mai mult de douăzeci de ani carierei sale afacerilor americane și europene, în calitate de oficial guvernamental, avocat și investitor. 

Citiți și Anthony Gardner, ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană: “SUA și UE ar trebui să lucreze împreună pentru combaterea terorismului”

A ocupat funcția de Director pentru Afaceri Europene în cadrul Consiliului Național de Securitate în 1994-95. În acea perioadă, a lucrat îndeaproape cu Misiunea Statelor Unite la Uniunea Europeană pentru lansarea noii Agende Transatlantice, un angajament comun pentru promovarea păcii și a stabilității, a democrației și a dezvoltării în întreaga lume; răspuns la provocările globale; contribuind la extinderea comerțului mondial și a relațiilor economice mai strânse; și construirea de poduri peste Atlantic. Ambasadorul Gardner a participat, de asemenea, la lansarea Dialogului transatlantic pentru afaceri, un grup consultativ care reunește directori din partea companiilor americane și europene de vârf pentru a promova o piață transatlantică fără obstacole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.