William P. Barr, procuror general al SUA în timpul lui George H.W. Bush, a fost nominalizat de Donald Trump pentru a ocupa din nou această funcție

William P. Barr, procuror general al Statelor Unite în perioada mandatului lui George H.W. Bush în anii ’90, a fost nominalizat de președintele Donald Trump pentru a ocupa din nou această funcție, în locul lui Jeff Sessions, forțat să demisioneze de liderul american luna trecută.

Nominalizarea lui Barr, făcută în același timp cu cea a lui Heather Nauert pentru funcția de ambasador al SUA la ONU, provoacă temeri cu privire la preluarea controlului asupra sensibilei anchete cu privire la o presupusă colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia înaintea scrutinului prezidenţial din 2016, scrie France Presse.

FOTO: Wikipedia

”L-am pus de la început în capul listei”, a declarat preşedintele Donald Trump cu privire la această nominalizare, potrivit Agerpres.

Jurist republican foarte respectat, William Barr a mai ocupat acest post în anii ’90, sub preşedinţia lui George H.W. Bush.

Reamintim, în context, că fostul procuror general Jeff Sessions a anunţat că demisionează la cererea preşedintelui, după ce a criticat în mod repetat de Trump pentru că s-a recuzat de la coordonarea anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.