Wolfgang Reitzle, directorul grupului Linde: Germania trebuie să ia în calcul ieşirea din zona euro

Germania ar trebui să ia în calcul ieşirea din zona euro, dacă încercările de impunere a unei discipline fiscale stricte vor eşua, a declarat directorul general al grupului Linde, Wolfgang Reitzle, pentru Der Spiegel, potrivit Medifax.ro.

Mă tem că dorinţa ţărilor aflate în criză să se reformeze va dispăra dacă Banca Centrală Europeană va fi nevoită să intervină în final. Dacă nu reuşim să disciplinăm ţările aflate în criză, Germania trebuie să iasă“, consideră şeful Linde, companie care produce gaze industriale, prezentă şi în România.

Dacă guvernul va cere germanilor să plătească taxe de 50% din venituri pentru a finanţa alte ţări, electoratul nu va mai susţine măsurile, a afirmat Reitzle, citat de Mediafax.

Deşi un scenariu indezirabil, el crede că industria germană ar supravieţui trecerii la o nouă monedă.

 Desigur că va conduce la aprecierea în valoare a noii monede, fie ea marca germană sau ceva de tipul nord-euro. Dar se va aprecia mai puţin decât se tem unii. Deşi ar conduce la şomaj mai ridicat în Germania odată cu scăderea exporturilor, vor creşte presiunile să devenim mai competitivi “, consideră omul de afaceri.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: reifenfachhandel.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.