Wolfgang Schaeuble la Eurogrup: “Germania nu este de acord cu reducerea datoriei Greciei”

Wolfgang-SchaeubleBerlinul se opune în continuare unei reduceri a datoriei Greciei, a afirmat, marți, ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, la summit-ul Eurogrupului, transmit AP și Reuters, citate de Agerpres.

Schaeuble a declarat că așteaptă cu interes să audă propunerile Guvernului de la Atena, însă, fără un program de asistență financiară, ‘nu există posibilitatea sprijinirii Greciei în conformitate cu legislația zonei euro’.

O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene, a reafirmat ministrul german de Finanțe.

Întrebat dacă Grecia ar putea rămâne în zona euro, Schaeuble a răspuns că aceasta este o întrebare pentru Guvernul de la Atena.

Separat, ministrul austriac de Finanțe, Hans-Joerg Schelling, a afirmat că la summitul de marți nu se va discuta despre o posibilă reducere a datoriei Greciei.

‘Desigur că un pachet pentru Grecia care să includă o ștergere a datoriei este posibil, dar acesta nu va fi discutat la reuniunea de marți, deoarece unele țări din zona euro, inclusiv Germania, nu pot începe negocierile fără aprobarea Parlamentului’, a spus Hans-Joerg Schelling.

Acesta a adăugat că Grecia trebuie să furnizeze un program clar de reforme și să demonstreze că este gata să-l implementeze, întrucât un program de asistență nu poate fi acordat fără condiții.

Alegătorii greci au respins, duminică, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaționali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras.

Grecia a solicitat partenerilor europeni o nouă reducere a datoriei, însă guvernele din zona euro au subliniat că vor lua în discuție acest lucru doar dacă Atena adoptă noi restricții bugetare.

Conform datelor Eurostat, Grecia înregistra anul trecut cel mai ridicat nivel al datoriei din UE (177,1%), depășind cu mult plafonul de 60% din Produsul Intern Brut cerut de Uniunea Europeană.

.

One Response to Wolfgang Schaeuble la Eurogrup: “Germania nu este de acord cu reducerea datoriei Greciei”

  1. Pingback: LIVE VIDEO. Summit-ul zonei EURO privind situația din GRECIA. Premierul Tsipras va vorbi mâine în fața Parlamentului European | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.