World Economic Forum 2015. Ce lideri mondiali vor participa și care este agenda provocărilor globale

davos world economic forum2012Peste 40 de șefi de stat și de guvern, precum și alți 2500 de lideri din business și societatea civilă se vor reuni la cea de-a 45-a ediție Forumului Economic Mondial (World Economic Forum), între 21 și 24 ianuarie 2014 la Davos-Kloster, în Elveția, pentru a discuta despre noul context global.

Acest context este determinat de zece provocări globale ce influențează agenda internațională: mediul înconjurător și deficitul de resurse, abilitățile în ocuparea locurilor de muncă și capitalul uman, egalitatea de gen, investiții pe termen-lung, infrastructură și dezvoltare, securitate alimentară și agricultură, investiții și comerț internațional, viitorul internetului, criminalitatea la nivel mondial și anti-corupția, incluziune socială și viitorul sistemului financiar. Problemele curente, precum escaladarea conflictelor geopolitice, pandemii și noul context energetic se află, de asemenea, pe agendă.

“Forumul Economic Mondial reprezintă pentru comunitatea internațională o platformă pentru cooperarea public-privat”, spune Klaus Schwab, fondator și director executiv al Forumului Economic Mondial. “O asemenea cooperare, care să se adreseze provocărilor pe care le întâmpinăm, este mai vitală ca niciodată. Dar necesită încredere reciprocă. Speranța mea că reuniunea anuală să reprezintă un moment de început pentru renașterea încrederii globale”.

Printre reprezentanții oficiali și guvernamentali vor fi: Ahmet Davutoğlu, prim-ministrul Turciei, Béji Caïd  Essebsi, președintele Tunisiei, François Hollande, președintele Franței, Li Keqiang, premierul Chinei, Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, John Kerry, secretarul de stat american, Muhammad Nawaz Sharif, prim-ministrul Pakistanului, Matteo Renzi, premierul Italiei, Simonetta Sommaruga, președintele Confederației Elvețiene, Petro Poroshenko, președintele Ucrainei  și Jacob Zuma, președintele Africii de Sud.

Vor participa mai mult de 1500 de lideri de business din cele 1000 de companii membre ale Forumului și aproximativ 300 de lideri din comunitățile Forumului printre care Social Entrepreneurs, Global Shapers, Young Global Leaders and Technology Pioneers. De asemenea, reprezentanți din partea organizațiilor internaționale și societății civile, precum și lideri religioși și culturali, membrii ai comunității academice și mass-media vor participa. Alte nume sonore, Kofi Annan, Al Gore sau Bill Gates și-au anunțat participarea.

Programul din acest an va cuprinde peste 280 de sesiuni, dintre care 100 vor transmise prin live webcast. Agenda evenimentului este disponibilă pe pagina oficială World Economic Forum.

.

One Response to World Economic Forum 2015. Ce lideri mondiali vor participa și care este agenda provocărilor globale

  1. Clarvision 04/05/2018 at 07:15

    A cam scazut calitatea invitatilor in ultimii ani. In 2015 aveai pe cine sa asculti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.